Diari Més

Política

El ple de Cambrils aprova l'ordenança de transparència i bon govern

Regularà el procediment de rendiment de comptes a la ciutadania, entre d’altres

Imatge de la sessió plenària celebrada ahir al matí a la casa consistorial.

El ple de Cambrils aprova l'ordenança de transparència i bon governAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de Cambrils va aprovar ahir, definitivament i per unanimitat, l’Ordenança de Transparència i Bon Govern de l’ens local. La nova normativa municipal, aprovada inicialment el passat 29 de març, es va treballar amb tots els grups polítics del mandat anterior en la Comissió d’Administració Electrònica i Govern Obert i recull totes les aportacions de millores tant de la part política com de la part tècnica.

Segons va informar el consistori cambrilenc, l’ordenança servirà per dotar de major seguretat jurídica l’actuació municipal, fixar obligacions específiques per l’organització, aclarir o desenvolupar conceptes previstos a la llei, preveure un major desenvolupament d’alguns dels aspectes de bon govern i regular el procediment d’aprovació del pla de mandat i el rendiment de comptes a la ciutadania. Cal destacar que la reglamentació aprovada ahir ja ha rebut la felicitació de l’Oficina Antifrau de Catalunya per les bones pràctiques de molts dels punts del seu articulat. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va assegurar que l’ordenança innovadora «és un pas més en el rendiment de comptes amb la ciutadania» i va defensar una política «que vetlli per la qualitat dels serveis, l’ètica en el funcionament de l’administració i el bon govern». «Volem que l’Ajuntament de Cambrils sigui un model de transparència i govern obert», va dir per afegir que aquesta ordenança requerirà un canvi en la forma de treballar i de relacionar-se i en la pròpia cultura política i organitzativa de l’Ajuntament. Per la seva banda, el regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, va posar en valor el treball conjunt amb tots els grups polítics i el personal tècnic i va agrair la feina de la Comissió. «Ara ve la part important que consisteix en complir el que estableix la normativa i, per això, ens hem de dotar de recursos i formació i convertir la transparència en l’eix de la nostra tasca diària», va concloure el regidor.

Des de l’aprovació de la normativa estatal i autonòmica en aquest àmbit, l’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa el Portal de Transparència, el Portal de Dades Obertes i el Portal de Pressupost Obert i ha adequat espais de participació ciutadana com la recent presentada eina d’escolta activa Altaveu. L’Ajuntament també ha desenvolupat electrònicament els procediments específics per la sol·licitud i tramitació del dret d’accés a la informació pública dels ciutadans.

tracking