Diari Més

Cultura

Les nenes de 7 a 13 anys podran entrar als bastoners de Montblanc

A partir d’aquesta edat caldrà sol·licitar l’ingrés als adults, això sí, diuen, sense distinció de sexes

Els integrants del Ball de Bastons, recentment, en una mostra de suport per l'ELA.

Les nenes de 7 a 13 anys podran entrar al bastoners de MontblancBall de Bastons de Montblanc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint-i-cinc anys després de la creació del grup infantil del Ball de Bastons de Montblanc, aquest permetrà l’entrada, a partir de l’inici dels assajos –al mes que ve– d’integrants del sexe femení. Tal com va avançar TAC12 i va poder confirmar Diari Més, la colla té intenció de fer el pas a un grup mixt tal com li havia reclamat part de la societat montblanquina a través de la campanya És de mínims. El canvi no serà complet, ja que només es podrà entrar directament al grup amb l’edat de 7 a 13 anys. A partir dels 14 anys, caldrà que l’assemblea aprovi individualment les peticions. Això sí, el seu president, Carles Briansó, adverteix que no hi haurà «cap discriminació» per raó de gènere i que els motius aniran encaminats a la manca o no de membres de la colla.

L’escola de formació dels més petits és la que, segons apunta, ofereix la garantia d’una permanència més elevada a l’entitat. En aquest sentit, recorda que en els darrers anys tan sols han rebut una petició d’ingrés al grup d’adults, que es va acceptar i que aquesta persona tan sols va romandre a la colla un màxim de 2 anys. Dins el calendari d’actuacions, tenen com a punt d’inici les festes de Sant Maties, a mitjans de maig. Abans d’això, els nens i nenes que vulguin participar dels assajos poden fer-ho a través del seu web –www.montblanc.bastoners.info– o anant a preguntar al seu local.

Crítiques d’És de mínims

El col·lectiu És de mínims, nascut d'una campanya del mateix nom, va reclamar l'estiu passat que poguessin participar dones d'un grup de cultura popular que, a més, rep ajuts econòmics. Van criticar que l'Ajuntament no prengués cap mesura en aquest sentit i van titllar d'insuficient el fet que permetessin l'entrada de nenes però no fessin completament mixta l'associació. Un cop coneguda la mesura, el col·lectiu feminista espera a fer la valoració i destaca la lluita duta a terme «amb organització i poder popular».

tracking