Diari Més

Meteorologia

L'Institut Pere Martell de Tarragona tanca de forma preventiva pel vent

Nombrosos centres educatius de la Terra Alta tampoc han pogut obrir portes avui a causa de la neu

Institut Pere Martell accident IQOXE

Institut Pere Martell accident IQOXECedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alerta pel temporal Gloria, que provoca forts episodis de vent i afectacions de neu en algunes zones, ha obligat a tancar aquest dimarts centres educatius de diverses comarques de Catalunya, la qual cosa ha deixat sense classe més de 120.000 alumnes de primària i de secundària. La majoria d’aquests alumnes, 70.724, corresponen al Maresme. La demarcació de Girona ha estat una altra de les més afectades, amb 34.359 estudiants que tampoc no han pogut anar a classe. D’altra banda, 5.600 alumnes més del conjunt de Catalunya s’han vist afectats per la supressió de rutes escolars.

L'Institut Pere Martell de Tarragona ha tancat de forma preventiva pel temporal que afecta la Península i ha deixat sense classe a1.163 alumnes, segons ha informat el Departament d'Educació. El centre també ha cancel·lat les classes de dijous. L'institut va quedar afectat arran de l'explosió del passar dimarts a l'empresa IQOXE de la Canonja. Diverses plaques de plàsticdel sostrehavien cedit i les inclemències meteorològiques han augmentat les afectacions a les instal·lacions. Els tècnics treballen per solucionar-ho.

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, a causa de la neu, nombrosos centres educatius de la Terra Alta han hagut de retardar l’horari d’obertura, tot i que, al migdia, la millora de la situació ha permès obrir a la majoria d’ells. A les 13.30h, continuaven tancades les escoles de Caseres, Arnes, Prat de Comte i Horta de Sant Joan.

Pel que fa a la comarca del Baix Ebre, han hagut de tancar parcialment alguns centres de l’Aldea, Deltebre, l’Ampolla, Campredo i Tortosa. A la tarda, també tancaran centres educatius de Masdenverge, Ulldecona, Santa Bàrbara i Els Muntells, al Montsià. En el conjunt de les Terres de l’Ebre, els alumnes afectats durant la jornada ha estat de prop de 5.000.

Rutes de transport escolar suspeses

Pel que fa a les rutes del transport escolar suspeses a causa del vent i de la neu, la mesura ha afectat uns 5.600 alumnes en el conjunt de Catalunya, la majoria a les comarques gironines, amb 2.061 alumnes en total.També s’han hagut de suspendre les rutes de la Terra Alta(amb 169 alumnes afectats).

Gandesa es tenyeix de blanc

Gandesa es tenyeix de blancACN

tracking