Diari Més

Política

Front comú dels alcaldes per reclamar que la gestió de les emergències torni al territori

Els batlles de Tarragona Reus, Perafort, La Pobla de Mafumet i El Morell s'han reunit amb l'AEQT

Imatge dels Bombers treballant a la indústria química que va explotar dimarts.

iqoxe, química, exploisó, bombers, canonjaBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes del territori s'han reunit aquest dilluns amb representants del’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) per«reclamar que la gestió de les emergències torni al territori». A la reunió hi han participat els alcaldes de Tarragona, Reus, Perafort, La Pobla de Mafumet i El Morell.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha recordat que fins al 2007 funcionava el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) i es va decidir integrar-lo dins el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat). Decisió que considera que «és un error, ningú coneix millor el que passa aquí que la gent del territori». La trobada ha servit per exposar que l’explosió a l’empresa IQOXE del passat dimarts«posa en crisi la imatge del sector». Per aquest motiu, Ricomà insta a les empreses del sector químic a revisar les competències en matèria de seguretat.

Tots els batlles han coincidit que les sirenes s’haurien d’haver activat des del minut 1 de forma preventiva dvant l'explosió d'un dels reactors de l'empresa d'etilè de la Canonja.Finalment, Pau Ricomà ha recordat que «calen sistemes més moderns i efectius de comunicació amb la població, com és el dels missatges SMS als telèfons mòbils».

tracking