Diari Més

Emprenedoria

Fragàncies que respecten el planeta

Maar és una gamma de perfums naturals, vegans i sostenibles creats per una jove vila-secana

Marina Garcia, umpulsora de la gamma de pefums Maar.

Fragàncies, Vila-seca, marina garcia, perfums MaarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb quines paraules es pot definir un perfum? Els que es comercialitzen sota el segell Maar s’identifiquen amb tres mots: naturals, vegans i sostenibles. Així ho assegura Marina Garcia Gutiérrez, l’emprenedora vila-secana que ha dissenyat i comercialitzat aquesta línia de tres fragàncies: «D’una banda, usem el 97% d’ingredients naturals, alcohol ecològic de blat i prescindim dels colorants. Som vegans perquè no fem servir cap component d’origen animal ni testem els productes en animals. I, finalment, som sostenibles perquè no usem cel·lofana i la vàlvula és desmuntable, fet que permet el correcte reciclatge del producte i la reutilització de l’ampolla».

Maar és un projecte nascut després d’una experiència dilatada en la perfumeria de la seva impulsora, una jove de trenta-un anys. La Marina Garcia es va llicenciar a ESADE i va estar treballant durant quatre anys en una consultoria, sempre en projectes relacionats amb la perfumeria. Posteriorment va ser empleada de l’empresa Puig i dels departaments de perfumeria de Zara i Massimo Dutti. «A partir de tota aquesta experiència i amb el suport d’un soci financer, vaig començar el projecte de Maar el mes de març del 2019. Van ser vuit mesos de treball en el desenvolupament del producte fins que, a l’octubre, vaig llençar la marca al mercat», detalla.

La gamma Maar està inspirada en el Mediterrani i presenta tres fragàncies diferents. Mina, inspirada en la zona de Calàbria, elaborada amb bergamota i de característiques cítriques; Nayla, un perfum més floral, elaborat amb la flor del taronger, i inspirada en Tunísia, i Élise, un perfum atrevit, amb reminiscències que ens fan pensar en la Borgonya francesa gràcies a la seva concentració de grosella negra.

Totes tres tenen una elevada concentració d’essència, i per la qualitat dels ingredients, l’aroma té una permanència d’entre sis i vuit hores. Això es deriva del fet de treballar amb ingredients naturals, detalla la Marina. Una aposta que, admet, encareix una mica el producte respecte a fragàncies elaborades amb essències sintètiques, però que respon a la voluntat de la impulsora del projecte «d’acostar el món de la perfumeria a tothom i reproduir de forma més real les olors que trobem en la natura».

Els perfums Maar estan a la venda només a través de la pàgina web de la marca (www.maarfragances.com), però les persones que vulguin conèixer les fragàncies poden rebre, per un preu de 50 cèntims, tres mostres gratuïtes al seu domicili: «Volem trencar la barrera del comerç online dins del món de la perfumeria», assevera la jove emprenedora.

D’altra banda, el 2% de les vendes dels perfums es destinaran a la Fundació Save The Med, una entitat que treballa per la regeneració marina al Mediterrani amb l’objectiu de poder fer una recollida de residus en una platja mediterrània i donar visibilitat a aquesta problemàtica.

Marina Garcia, impulsora de la gamma de perfums Maar.

Fragàncies que respecten el planetaCedida

tracking