Diari Més

Festa Major

Una vuitantena d'actes conformen la Festa Major d'hivern de Salou 2020

La celebració, del 23 de gener al 3 de febrer, inclourà les actuacions de Camela, Porto Bello i Nueva Alaska, entre altres grups i orquestres

Cartell de la Festa Major 2020

Una vuitantena d'actes conformen la Festa Major d'hivern de Salou 2020cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vuitantena d’actes conformen, enguany, el programa de la Festa Major d’hivern 2020 de Salou. Es tracta d’una programació que satisfarà públics de totes les edats i gustos, entre els dies 23 de gener i el 3 de febrer, ambdós inclosos. El tret de sortida serà el pregó, el proper divendres, 24 de gener, a les 20.30 h, al Teatre Auditori de Salou (TAS), la lectura del qual anirà a càrrec de la jove actriu tarragonina Júlia Creus, famosa pel seu paper a la popular sèrie Merlí, de TV3. Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, «des de l’Ajuntament, volem donar el màxim impuls a la gent jove, que aporta idees noves i originals, a la vegada que té un gran talent i és la pedrera del futur».

En el decurs de l’acte del pregó tindrà lloc la presentació de les pubilles i l’hereu de la Festa Major de Salou 2020, que són: Claudia Isabel Utrera, Sam de la Torre, Giulietta Amado, Ginevra Mohedano, Nerea Rabelo, Antia Vila, Eva Pacheco, Emma Nasarre, Julia Nasarre i Ivan García. Seguidament, es donarà pas a la gran traca d’inici de festes. La mateixa nit del 24, al TAS, es podrà gaudir, de manera gratuïta, de la gala d’humor, a càrrec de l’humorista Toni Rodríguez, a les 23 h. I, a les 00.30 h, de la Festa Loca Latino, a l’Envelat (parc de Manuel Albinyana). El regidor de l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, Xavier Montalà, ha explicat que «enguany, augmenta el nombre de dies de festa i d’activitats, que seran de caire institucional, cultural, festiu, musical i social». Així, s’ha afegit al gruix de dies de la Festa Major el dijous, 23 de gener, una data que comptarà amb la celebració d’un gran concert a l’Envelat, a partir de les 22 hores. Actuaran els grups Luand, guanyadors de la 4a edició del concurs musical de Salou «La Cançó de l’Estiu», de TAC 12; Porto Bello, un mix d’estils de tots els racons del món i de la cultura catalana de soca-rel; i Band the Cool, amb les millors versions.

El dissabte, 25 de gener, se celebrarà la cercavila d’elements populars per diversos carrers del municipi, a les 11 hores. Tot seguit tindrà lloc el ball de lluïment del seguici festiu a la Torre Vella de Salou. En aquest espai, el batlle Pere Granados, juntament amb la resta dels membres de la Corporació, oferirà la seva rebuda a les entitats i associacions salouenques, amb motiu de la Festa Major, un acte que serà amenitzat pel grup musical Blue Alley Quintet. A la tarda, de 17 a 20 h, tindrà lloc la XIII Mostra i tallers per a petits i grans de la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou, amb activitats i actuacions dels grups festius del municipi. Entre les actuacions musicals, cal destacar el concert del grup Camela, que tindrà lloc el mateix dissabte, dia 25, a les 23 hores, a l’Envelat. L’accés serà amb invitació, que es podrà recollir a partir del 20 de gener a l’oficina de l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou (situada al Passadís del TAS), de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. Després del concert, es podrà gaudir de la Festa Disco Afterparty, amb la locutora de fórmula Loca FM i Loca Latino, Gema Tajadura. El ball de colles, amb l’orquestra Nueva Alaska i l’actuació dels Atabaladors de Salou, se celebrarà el dijous, 30 de gener, a l’Envelat; seguit de la Gran Festa Disco colles FM’20, al mateix espai. L’Envelat també acollirà l’actuació d’artistes locals a la Salou’s Youth Night, el dimecres, 29 de gener; el gran ball amb l’orquestra Alldara Show i la Festa Disco Fluor Cós Blanc, el divendres, 31; així com el ball de fi de festa amb l’orquestra Nova Blanes, el diumenge, dia 2 de febrer.

Així mateix, es duran a terme diversos actes sardanístics i altres que tenen com a protagonistes els elements festius del municipi, com la XXXIV Trobada de Gegants, el diumenge, 26, a les 11.30 h. La Mulassa sortirà al carrer per celebrar el seu 10è aniversari, el divendres, 31. I la Morena també celebra 10 anys i es preveu que surti a la cercavila del dissabte, 25, i al correfoc del diumenge, dia 2 de febrer. El proper diumenge, 26 de gener, es representarà l’obra «Rulos y caviar del Bueno», una peça escrita per José María Azabal i dirigida per Lydia Wagner, que escenificarà el grup Associació Teatre, a les 20.30 h, al TAS. Cal recordar que totes les activitats són de caràcter gratuït i amb aforament limitat.

El Cós Blanc de Salou compleix 40 anys

El dia gran de la Festa Major d’hivern de Salou serà el dissabte, 1 de febrer, amb la celebració del Cós Blanc que, enguany, compleix 40 anys. La cercavila de lluïment tindrà lloc a partir de les 11 h; i la desfilada i festa seran a la tarda, a les 19 h. La present edició del Cós Blanc compta amb una trentena de carretel·les. A la rua del matí, es desenvoluparà el concurs a la millor disfressa, la millor carretel·la i la millor comparsa. Per finalitzar el dia, es podrà gaudir d’un gran ball amb l’Orquestra Maravella i el Cós Blanc Night, a l’Envelat.

Amb motiu de la celebració del 40 aniversari de la festa del Cós Blanc, s’ha dut a terme el redisseny de les confeticones amb un nou estil, d’acord amb el programa.La gran festa del Cós Blanc Xic’S es farà el divendres, 31 de gener, a l’Envelat, amb l’actuació de Pep Callau. Hi haurà ball amb animació infantil, i els infants es podran fotografiar amb les mascotes del club. A les 18.30 h, s’iniciarà el compte enrere per gaudir de l’espectacular pluja de confeti.

Altres actes de la Festa Major d’hivern

Cal destacar, també: la tertúlia literària amb la Gemma Lienas, a la Biblioteca, el dimecres, 22 de gener; la Fira Xic’S i el Salta Xic’S, amb noves atraccions i molta diversió (xocolatada d’inauguració el divendres, 24, a les 17.30 h); el XXIII Torneig 24 hores futbol sala, el dissabte, 25, a les 18 h; el torneig de petanca i la XXVI Pedalada i Caminada popular de Festa Major, el diumenge, 26 de gener; l’espectacle infantil ‘Funky Funky’, a càrrec del grup Orelles de Xocolata, el dimecres, 29 de gener; el XIV Torneig de dòmino local i la VII edició del “Skate Parkty”, el divendres, 31; entre d’altres tallers i activitats que es duen a terme des de la regidoria d’Infància i l’àrea de Serveis Culturals. El dimecres, 29 de gener, tindrà lloc el XI Concert Laudístico amb el grup Rondalla Jaume I i la col·laboració de l’Associació Cultural Aragonesa, a la Sala Xavier Turull de l’Escola Municipal de Música. El dijous, 30 de gener, Jordi Cartañá presentarà el programa de ràdio «Soroll» Camp de Tarragona, a la sala Costa Daurada del Centre Cívic. I ell diumenge, 2 de febrer, tindrà lloc la Missa de Festa Major, a l’Església de Santa Maria del Mar de Salou, a les 12 h; i, a les 13.30 h, fideuada popular, al Club Nàutic de Salou, al preu d’1 euro.

Gent Gran

El Grup de Dones de Salou farà un homenatge a la dona gran del municipi, el proper dijous, 30 de gener, a les 19 h, a la Torre Vella. Enguany, la reconeguda serà Maria Teresa Bargalló Gendre; i actuarà la Coral Eixàrcia de Salou. També es retrà un altre homenatge a la gent gran, amb berenar i ball, i amb actuació musical a càrrec del conjunt Ruben’s, el dilluns, 27 de gener. L’aforament és limitat. La recollida d’invitacions és el 21 i 22 de gener, de 10 a 13 h, al passadís del TAS. Aquest acte és dirigit a la ciutadania jubilada i empadronada a Salou i a membres de les associacions municipals de Gent Gran del municipi.

Aspectes a tenir en compte

Una de les novetats d’enguany és la venda d’un got reutilitzable a l’Envelat de la Festa Major, que es podrà adquirir per 1 euro, evitant, així, l’acumulació de plàstics al llarg de tota la festa. També es trobarà a disposició de la ciutadania el Punt violeta i multicolor, situat a l’Envelat, que té com a finalitat informar i acompanyar la població davant les situacions de violència sexista i qualsevol tipus de discriminació. Aquest punt funcionarà els dies 24, 30 i 31 de gener. A més, es reforçaran els punts informatius anti estupefaents.

tracking