Diari Més

Explosió Canonja

Protecció Civil va tardar uns 25 minuts en confirmar l'explosió

A través de Twitter, va demanar el confinament quasi mitja hora després

Primer tuit de Protecció Civil confirmant que es tractava d'una explosió d'una empresa química.

Protecció Civil va tardar uns 25 minuts en confirmar l'explosióTwitter @emergenciescat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El funcionament del PLASEQCAT per part de Protecció Civil ha estat objecte de crítiques després de l’explosió del reactor de la planta química d’IQOXE a la Canonja. L’accident es va produir poc abans de les 18.40 hores de la tarda de dimarts i, fins al cap d’uns 25 minuts, el canal oficial de Protecció Civil a Twitter no confirmava que es tractava d’una explosió.

Minuts després, des del mateix compte van anunciar a les 19.34 hores que es farien sonar les sirenes per alertar a la població del confinament. 16 minuts després, a les 19.50 hores, Protecció Civil es va desdir i va anunciar que no s'activarien perquè «Bombers indica que l'afectació NO és externa a la zona del polígon».

El que molta gent critica, a més, és que no s’activés la sirena del pla d’emergència química per avisar a la ciutadania que s’havia de confinar. Confinament que el cos d’emergències va demanar amb un tuit, a les 19.17 hores, gairebé 40 minuts després de l’explosió, a Tarragona, Salou, Vila-seca, Reus, Constantí, el Morell i la Canonja. Aquest va quedar reduït a la Canonja i a Vila-seca 9 minuts després. I a les 19.34 hores, al cap de 8 minuts, s’havia de confinar tan sols la població de la Pineda, Bonavista, el Complex Educatiu i la Canonja. I tot això, sense que sonés la sirena, principal missatge de confinament per la població.

En 16

Twitter, Protecció CivilTwitter

tracking