Diari Més

Explosió Canonja

Protecció Civil diu que IQOXE no va seguir els protocols d'informació

Sergi Delgado demana a l'Estat i a les operadores activar ja el sistema d'enviament de missatges als mòbils de la zona afectada

Imatge aèria del polígon sud on es troba l'empresa IQOXE.

indústria química, IQOXE, canonja, explosi´´Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sergi Delgado, subdirector de Protecció Civil, ha remarcat que l'empresa no va seguir els protocols d'informació i per això va costar avaluar la situació. En declaracions a Rac 1, ha reconegut que «hi va haver dificultats per poder fer l'avaluació dels riscos de núvol tòxic», perquè per fer-ho cal tenir la informació del que està passant per part de l'empresa. «Aquesta informació, per diferents circumstàncies, no es va rebre i no es van seguir els protocols. Ens va costar molt fer aquesta avaluació i això va provocar un decalatge», ha indicat. D'altra banda, ha demanat a l'Estat i a les operadores que s'activi ja el sistema d'enviament de missatges als mòbils de la zona afectada en cas d'accident químic, i ha recordat que aquest sistema ja existeix en altres països.

Delgado ha insistit que el protocol marca el confinament de la població quan hi ha perill tòxic, i ha reconegut que va existir un cert període de temps en què es va decretar el confinament sense saber encara si realment hi havia aquest risc. «Si no tenim informació davant d'un accident, hem de confinar», ha conclòs.

En aquest sentit, ha afegit que és l'empresa qui ha d'enviar immediatament tota la informació, però això no va passar.

El Govern obre una investigació

El Govern està investigant l'empresa química del polígon sud de Tarragona on aquest dimarts es va produir una explosió que ha causat dues víctimes mortals i vuit ferits va seguir els protocols de seguretat industrial. En una roda de premsa, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que aquestes verificacions estudien uns protocols que no són els mateixos que els d'emergència. La titular d'Empresa ha assegurat que la companyia tenia 135 treballadors i era una empresa important pel sector petroquímic i, per tant, hi pot haver altres companyies afectades amb problemes d'abastiment. «Encara és molt aviat per tenir conclusions i més enllà de traslladar el nostre suport i escalf a les famílies que s'han vist afectades ara comprovarem que hagin funcionat els protocols establerts a dins», ha dit.

Imatge de l'interior de l'empresa IQOXE, aquest dimecres al matí.

empresa IQOXE, canonja, iqoxeCCMA

Pla general de l'entrada a la planta d'IQOXE a la Canonja, amb diversos camions de Bombers entrant i sortint.

IQOXE, Canonja, explosióACN

tracking