Diari Més

Explosió Canonja

El projectil, que va impactar a Torreforta, va recórrer entre 2 i 3 quilòmetres fent una paràbola

Sergio Millán, que va morir a causa de l'impacte, havia tingut un comerç de venda de fruita a tocar del Mercat de Torreforta

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers han confirmat que la causa de l'esfondrament d'un edifici de Torreforta que va costar la vida a una persona dimecres a la nit va ser l'impacte d'una planxa metàl·lica d'aproximadament una tona provinent de l'explosió de la Canonja. La peça feia 122 per 165 centímetres, amb un gruix d'uns tres centímetres. Aquest projectil va recórrer entre 2 i 3 quilòmetres entre el seu origen, la planta d’IQOXE, i aquest barri tarragoní, fent una paràbola. Va sortir projectada per l’onada expansiva des de la indústria de la Canonja que va explotar. L’home trobat mort, Sergio Millán, residia al segon pis. Tenia runa a sobre quan els serveis d’emergències s’hi van desplaçar. Amb 59 anys, era una persona molt coneguda al barri. Havia tingut un comerç de venda de fruita a tocar del Mercat de Torreforta, que va haver de tancar fa pocs anys, i la família també es coneguda al barri, amb un germà que regenta una parada al mateix Mercat. La notícia de les conseqüències de l’impacte i la mort d’un dels seus va commocionar els veïns d’aquest barri de Ponent.

Atònits després de l’explosió, alguns asseguraven el mateix dimarts haver presenciat un projectil impactant sobre el bloc de pisos del barri de Torreforta on es va produir un esfondrament, amb una persona morta. A la part posterior de l’edifici –al número 7 de la plaça García Lorca– s’aprecien notables danys a la finestra per on hauria entrat la peça. Els Bombers van accedir a l’edifici per comprovar l’estat de l’estructura i tres pisos van quedar desallotjats i segellats. Mossos investiguen els fets.

En general, hi va haver tant la mateixa nit com l’endemà molta expectació davant l’edifici, on s’hi van desplegar nombrosos efectius dels Bombers, Guàrdia Urbana i Mossos.

Peces de grans dimensions

A través de les xarxes socials s'han vist imatges sorprenents d'altres peces de grans dimensions que haurien caigut arran de l'explosió de la planta d'etilè de la Canonja en zones properes a l'empresa IQOXE, com Torreforta.

MÉS INFORMACIÓ

Una persona mor a Torreforta per l'esfondrament d'un edifici que podria estar relacionat amb l'explosió a la Canonja

El projectil va recórrer entre 2 i 3 quilòmetres entre el seu origen, la planta d'IQOXE, i aquest barri tarragoní, fent una paràbola.

L'home mort a Torreforta tenia 59 anys i era molt conegut al barriDiari Més

Planxa metal·lica que va ipactar contra l'edifici de Torreforta i va causar la mort d'un home.

planxa metàl·lica, torreforta, tona, explosió, canonja, iqoxeMossos d'Esquadra

Imatge d'una peça metàl·lica que va impactar prop de

iqoxe, canonja, peça metàl·lica, explosió@NouEstadi

@NouEstadi

iqoxe, peces metàl·liques, canonja, explosió@NouEstadi

Imatge d'una peça metàl·lica que va impactar a Torreforta.

explosió canonja, iqoxe

Imatge d'una peça metàl·lica que va impactar a Torreforta.

explosió canonja, iqoxe

Imatge d'una peça metàl·lica que va impactar a Torreforta.

explosió, canonja, iqoxe

tracking