Diari Més

Explosió Canonja

Buch: «El nivell de perillositat va minvant i no es pot garantir al 100% que no pugui passar res»

L'explosió de la Canonja es va originar en un reactor i va afectar una cisterna propera

Imatge del Centre de Comandament a la Canonhja.

Buch: «El nivell de perillositat va minvant i no es pot garantir al 100% que no pugui passar res»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«No podem donar la situació per controlada». Amb aquestes paraules ha començat la compareixença aquest matí el conseller d'Interior, Miquel Buch, per informar sobre l'última hora sobre l'explosió d'ahir dimarts a l'empresa IQOXE al polígon de la Canonja. El conseller ha explicat que «el nivell de perillositat va minvant i no es pot garantir al 100% que no pugui passar res», ha afegit.

Per aquest motiu, set empreses del voltant d'IQOXE es troben afectades i no podran retornar encara a la normalitat. Tot i així, la circulació de trens en sentit sud s'ha restablert, tot i que poden acumular alguns retards.

Albert Ventosa, cap d'emergències a Tarragona, ha explicat que l'explosió es va produir en un reactor que va afectar una cisterna propera amb òxid d'etilè. Al reactor es barregen diversos productes químics on s'obté el producte final que es comercialitza. «Continuem amb la recerca del desaparegut perquè les condicions de l'entorn són molt precàries i això ens obliga a prendre moltes precaucions», assegura Ventosa.

De moment es desconeixen les causes de l'incident a l'empresa de la Canonja i els cossos de seguretat prioritzen els treballs en la resolució de l'accident. «Estem treballant en el control del risc que hi ha l'interior de l'empresa per poder continuar les tasques de recerca de la persona desapareguda de forma segura», afirma Ventosa.

Minuts després de la compareixença, ACN ha informat que els Bombers han localitzat un cos a la indústria química de la Canonja, tot i que es desconeix si es tracta de la persona desapareguda.

Els treballs se centren en recuperar «l'estabilitat estructural dels elements dels elements» i s'està fent una «combustió controlada del segons tanc afectat que conté propilè», ha explicat el cap d'emergències de Tarragona. També se segueix en el refredament del primer tanc afectat durant l'explosió d'ahir per la tarda i s'està injectant nitrogen per contenir la flama de la cisterna afectada.

Un dron dels Bombers es troba sobrevolant la zona per tal de «supervisar els riscos laborals per fer la recerca amb seguretat».

tracking