Diari Més

Solidaritat

Més de 3.500 persones han donat sang des de divendres a la Marató de Donants

Els hospitals de Reus i Tarragona també hi participen

Òscar Subirats, regidor de Salu

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania de Reus, marató donants, sangCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 3.575 persones ja han donat sang des que divendres passat dia 10 es va iniciar a Catalunya la Marató de Donants de Sang, que durarà fins al dia 17 i que vol aconseguir 10.000 donacions per reposar les reserves dels bancs.

Segons ha informat el Banc de Sang i Teixits (BST) en un comunicat, en la primera jornada de divendres passat es van aconseguir unes mil donacions, dissabte van ascendir a 1.400, el diumenge van ser 207 i ahir dilluns unes mil persones es van acostar als hospitals i punts mòbils per fer la seva donació de sang.

Aquesta marató se celebra amb l'objectiu de recuperar les aportacions sanguínies que van caure en un 25% durant les festes de Nadal, i així recuperar un nivell de reserves suficient per cobrir les necessitats durant els propers deu dies.

Les donacions es poden fer a l'Hospital de Sant Pau, el Clínic, Vall d'Hebron, Germans Trias i Pujol, l'Hospital de Bellvitge, Mútua de Terrassa, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, el Sant Joan de Reus, Josep Trueta de Girona i a diferents autobusos mòbils.

tracking