Diari Més

Successos

Explosió en una empresa del polígon sud de Tarragona

Puja a vuit el nombre de ferits en l'explosió de Tarragona, un d'ells crític i un altre molt greu

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'explosió en una empresa química al polígon de la Canonja ha provocat almenys vuit ferits amb cremades greus, segons ha informat Protecció Civil. L'incident s'ha produït a l'empresa IQOXE i s'ha sentit en diversos municipis cap a tres quarts de set de la tarda, causant flames de grans dimensions. Tot i que en un primer moment Protecció Civil ha recomanat el confinament a set municipis, posteriorment l'ha limitat a la Canonja, la Pineda de Vila-seca, i el barri de Bonavista i la zona de la Universitat Laboral de Tarragona. Una vintena de dotacions dels Bombers s'han desplaçat fins al lloc dels fets i estan refredant el tanc on s'hauria produït l'explosió, que contenia òxid d'etilè.

El balanç de ferits a l'explosió de Tarragona és fins a les deu de la nit de vuit persones, una d'ells en estat crític i l'altre molt greu, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, des del centre de gestió dels equips d'emergències instal·lat a Reus. Aquestes dues persones han estat traslladades a la unitat de cremats de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. A banda, una tercera persona ha resultat ferida amb lesions de gravetat menor i ha estat traslladada a l'hospital tarragoní Joan XXIII. També hi ha hagut cinc ferits lleus, dos traslladats a l'hospital Sant Joan de Reus i els altres tres donats d'alta in situ. En paral·lel, es continua buscant una novena persona desapareguda en l'accident.

Inicialment s'ha informat que es farien sonar les sirenes per avisar la població perquè es confinessin però posteriorment Protecció Civil ha informat que no es fan sonar, ja que Bombers ha indicat que l'afecta de l'incendi no és externa a la zona del polígon. Segons els serveis d'emergències, no consta que hi hagi núvol tòxic.

Alguns lectors haninformat aDiari Més que l'explosió s'ha escoltat fins a l'Hospitalet de l'Infant, veïns de Cambrils asseguren que han vist com el cel s'il·luminava i poc després s'escoltava una forta explosió. A Tarragona, veïns del carrer Pau Claris han confirmat que l'edifici s'ha mogut degut a l'explosió.

Paral·lelament, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha posat en contacte amb el president de la Generalitat per intercanviar informació sobre l'explosió, segons informen fonts de la Moncloa. El cap de l'executiu s'ha posat a disposició de la Generalitat per oferir ajuda en cas necessari.

Imatge de la zona on s'ha produït l'explosió.

Explosió en una empresa del polígon sud de TarragonaOlívia Molet

Imatge de la zona on s'ha produït l'explosió.

Explosió en una empresa del polígon sud de TarragonaOlívia Molet

Imatge de la zona on s'ha produit l'explosió.

Explosió en una empresa del polígon sud de TarragonaGerard Martí

Imatge de les flames de l'explosió.

Explosió en una empresa del polígon sud de TarragonaGerard Martí

tracking