Diari Més

Política

Altafulla i Torredembarra pressionen perquè se solucioni el problema circulatori de la rotonda d'accés a l'AP-7

L'alcalde torrenc reclama la gratuïtat del tram d'autopista abans del final de la concessió previst per l'agost del 2021

Un dels cotxes ha envaït el carril contrari impactant frontalment amb un segon vehicle.

Xoc frontal entre dos turismes a l'N-340Jordi Andreu Giner

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes d'Altafulla i Torredembarra han insistit aquest dimarts en reclamar a l'Estat una solució al problema circulatori de la rotonda d'accés a l'AP-7, situada a Torredembarra. Tots dos han demanat una nova reunió amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, coincidint amb la confecció d'un nou executiu a Madrid. L'alcalde torrenc, Eduard Rovira, ha apostat per la gratuïtat de l'autopista fins a Torredembarra o el Vendrell de manera immediata i no esperar fins l'agost del 2021, quan s'acaba la concessió de la via per part d'Abertis. Això faria que els camions no haguessin de passar obligatòriament per la rotonda, que tornaria a quedar només per a ús dels veïns dels municipis propers.

Per Rovira, aquesta solució implicaria, de retruc, alliberar gairebé tota la demarcació de peatges. El batlle ha indicat que «la circumval·lació de Tarragona és un punt negre que repercuteix també a Torredembarra» i ha considerat que si s'hi pot circular gratuïtament, els vehicles pesants aniran directament per l'autopista.

Des de que es va obligar els camions a entrar a l'autopista a Torredembarra per tal que no saturessin l'N-340, la rotonda d'accés de Torredembarra ha estat font de conflicte. Per facilitar aquesta entrada als vehicles de gran tonatge, es van instal·lar unes barreres estil New Jersey que impedeixen que es pugui fer la volta sencera a la rotonda, fet que obliga els vehicles que venen de la Riera de Gaià a desviar-se més de dos quilòmetres per accedir al nucli de Torredembarra. Això també afecta els veïns de la urbanització Brises del Mar, d'Altafulla, que des de fa més d'un any i mig han fet mobilitzacions reclamant la reobertura total de la rotonda. En aquest punt s'hi han produït diversos accidents en els darrers mesos. L'últim, aquest passat diumenge, amb tres ferits de diversa gravetat.

A aquest clam també s'hi ha afegit el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera. Aquest dimarts, a través d'un comunicat, ha reclamat una «solució immediata» que passi per la reobertura de la rotonda, així com una nova reunió amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona. Molinera ha asseverat a «no esperar que hi hagi més accidents, ni esperar a la data de l'1 d'agost de 2021», quan està previst que s’alliberi l'AP-7 en aquest tram.

tracking