Diari Més

Infraestructures

Vila-seca en Comú demana que el baixador es converteixi en una estació ferroviària

Consideren que l'actual infraestructura és «insuficient» per l'augment de passatgers que hi haurà a partir d'avui

Els tres portaveus de la formació al baixador de Vila-seca.

Vila-seca en Comú demana que el baixador es converteixi en una estació ferroviàriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Vila-seca a Comú ha sol·licitat al Ministeri de Foment la necessitat de convertir el baixador del municipi en una estació ferroviària. Consideren que el actual baixador és «insuficient» per poder cobrir l'augment d'usuaris que hi haurà amb l'increment d'expedicions arran de l'entrada en funcionament del nou traçat del Corredor del Mediterrani.

Amb els nous canvis ferroviaris, «el municipi es converteix en un dels principals nusos ferroviaris de la província», sostenen. Amb el nou traçat, tots els trens que van cap a les Terres de l'Ebre passaran per Vila-seca. A més a més, l'estació de Salou des d'aquest dilluns deixa d'estar operativa, al igual que la Cambrils del centre del municipi, Mont-roig i l'Hospitalet de l'Infant. Cambrils i l'Hospitalet, per la seva banda, estrenen avui dues noves estacions més allunyades del centre d'ambdós municipis.

Els comuns volen que el baixador de Vila-seca tingui venda directa de bitllets, es millori l'accessibilitat, la seguretat, el manteniment i la neteja. Actualment, la infraestructura únicament compta amb un panell informatiu i megafonia que anuncien els trens que hi circulen per la via i una màquina de validació de bitllets o títols de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (AMT).

La formació assegura que ha sol·licitat a Adif en reiterades ocasions millores ferroviàries al municipi rebent cas omís. És per això que han optat per elevar la petició al Ministeri de Foment, que, a partir d'avui, es dirà Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana. També han comunicat aquesta petició a el grup parlamentari de Unidas Podemos.

tracking