Diari Més

Indústria

Una pluja de «microplàstics» cau sobre Vilallonga del Camp

La Plataforma Cel Net va denunciar ahir la situació i diu que fa dos anys que això succeeix

La pols blanca, ahir, en un domicili de Vilallonga del Camp.

Una pluja de «microplàstics» cau sobre Vilallonga del CampPlataforma Cel Net

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una «pols blanca» ha caigut aquests darrers dies, des de la Nit de Reis, sobre alguns terrats de domicilis de Vilallonga del Camp. Ho va denunciar la Plataforma Cel Net a través de les xarxes socials i ho va confirmar el mateix ajuntament de la població.

L’alcaldessa, Gemma Benaiges, no va voler fer declaracions, però sí que va assegurar que el consistori va anar ahir a recollir mostres per determinar de què es tractava. Segons el portaveu de la plataforma, Josep Maria Torres, es tracta d’uns «microplàstics» que, acumulats, formen aquesta pols. Ja fa dos anys, diuen, que pateixen aquesta problemàtica.

Com que l’episodi actual es produeix tan sols a la zona del carrer de Sant Abdó i Sant Senen –i adjacents–, des de l’entitat assenyalen directament Repsol i la seva planta de polietilè. Fonts de la companyia, però, ho desmenteixen, ja que la planta es troba aturada des del passat 21 de desembre i atribueixen la responsabilitat a una altra empresa de la mateixa zona, però que es troba al nord del municipi.

Segons indica la Plataforma Cel Net, «al 2018 ja hi va haver un episodi contaminant com aquest. Des de Cel Net ho vam denunciar a la fiscalia sense que, finalment, aquesa en fes massa cas. Es tracta d’un fet molt greu ja que pot afectar directament a la salut de les persones a través de l’aparell respiratori». Torres afegeix que avui intentaran treure l’entrellat de l’episodi, que mantenen que prové de Repsol i no pas de cap altra empresa.

tracking