Diari Més

Transports

Un bus llençadora unirà l'actual estació de Salou amb la de PortAventura

Es posarà en marxa el pròxim dilluns i tindrà un total de catorze expedicions d’anada i tornada

Els salouencs agafaran el tren al baixador PortAventura.

Un bus llençadora unirà l'actual estació de Salou amb la de PortAventuraGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou anunciava avui dijous que, a partir de dilluns, quan estigui completament desconnectada l’actual via del tren que travessa el municipi, els usuaris de tren disposaran d’un servei de bus llançadora que funcionarà tot l’any amb un total de 14 expedicions d’anada i tornada des de l’estació de Salou de Carles Roig fins la nova estació de Salou-PortAventura, a la vegada que disposaran d’un servei d’informadors en ambdues estacions.

D’altra banda, segons informael consistori salouenc, al baixador Salou-PortAventura hi haurà atenció al client entre les 6.30 h. i les 22.30 h. i s’instal·larà una màquina d’autovenda que estarà operativa a partir del 20 de gener. A l’actual estació de Salou, des del 13 al 21 de gener hi haurà personal d’informació pels clients, entre les 7 i les 22 h., per explicar-los els nous canvis. Mentrestant,Renfe ha fet públics i oficials els nous horaris de la línia R17 que té com a objectiu compensar la pèrdua de freqüències de trens directes a Barcelona i Tortosa que patirà Salou a partir del pròxim dilluns. L’R17 enllaçarà Tarragona amb Portaventura i, quan el parc estigui obert, un servei per sentit es perllongarà fins Barcelona i a l’estiu s’afegirà una altra freqüència entre la Ciutat Comtal i Port Aventura. Els serveis de la línia R16 es traslladaran a la nova variant el que, segons Renfe, provocarà lleugeres modificacions horàries.

D’altra banda, Renfe posarà en marxa un nou servei Avant d’ample variable entre Barcelona i Tortosa que permetrà viatjar d’una ciutat a una altra en una hora i 36 minuts. El nou tren es posarà en marxa a partir del 3 de febrer i redueix el viatge en més de 50 minuts. Aquest nou tren tindrà parades a l’Aldea, l’Hospitalet de l’Infant, Cambrils i Camp de Tarragona.

Els clients guadiran de les tarifes i abonaments habituals dels trens Avant que Renfe presta en altres línies de l’Estat. Segons l’operador, quan l’origen i la destinació d’aquest nou servei estigui comprès entre Tortosa i Camp de Tarragona, seran vàlids els títols de transport i tarifes habituals de Rodalies de Catalunya.

A causa de les actuacions d’enllaç que Adif ha de dur a terme a la nova variant del Corredor Mediterrani, entre les 19.00 hores de demá divendres fins a la finalització del servei de diumenge dia 12 s’interromprà la circulació al tram l’Ametlla-L’Hospitalet de l’Infant. Per garantir la mobilitat dels clients, Renfe ha programat un servei alternatiu pels trens de la línia R16 i serveis de Llarga Distància del Corredor Mediterrani.

Servei deficient

Renfe ha anunciat avui dijous el nou servei Avant mentre continuen les crítiques envers la nova configuració ferroviària que es posarà en marxa amb l’entrada en funcionament de la nova variant de Vandellòs.

El portaveu del Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha qualificat de «desastre» la planificació ferroviària arran de l’entrada en funcionament del nou tram del corredor del mediterrani. «Hem arribat allà on mai hauríem d’haver arribat», ha manifestat Nadal, que considera «esperpèntic» el fet que «els trens de passatgers circulin cada cop més per vies i estacions perifèriques, mentre les mercaderies continuen travessant els principals nuclis de població». El portaveu de Junts per Tarragona també ha carregat contra «les extraordinàriament deficitàries condicions en què es troba el servei de rodalies, que és el que més empitjora». «Després de més de dues dècades d’obres per aquest nou tram del corredor mediterrani, ara ens quedem sense trens des de Salou i Cambrils cap a Barcelona i sense Euromed a la ciutat de Tarragona, tren que haurà s’haurà d’anar a buscar a l’estació del Camp», va denunciar.

Per la seva banda, el regidor del PP, David Chatelain, sol·licita que es modifiqui l’actual sistema de transport públic intern per tal de donar cobertura al nou servei: «No hem rebut cap notícia sobre aquest assumpte, i pensem que cal ser proactius per tal que els usuaris tinguin tota la informació i donar a conèixer noves parades i horaris».

Per a Chatelain, «el transport ha d’adaptar-se a la nova situació, hi ha planificada una nova estació d’autobusos a prop de la nova estació, però els usuaris no poden esperar que es construeixi per a poder desplaçar-se en transport públic, sobretot quan la nova estació de tren dóna cobertura també als usuaris de Salou».

«Vist amb perspectiva, sembla una falta de previsió total que no s’hagi avançat en la construcció de la nova estació d’autobusos», assegurava.

tracking