Diari Més

Judicial

Masagué i Font, a judici avui per les guinguetes del cas Torredembarra

Acusen a l’exalcalde i a l’exregidor d’adjudicar de manera irregular la gestió de les guinguetes

L'exalcalde Daniel Masagué anirà avui a judici.

Masagué i Font, a judici avui per les guinguetes del cas TorredembarraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Finalment, i després de diversos ajornaments, avui començarà el judici contra l’exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué i l’exregidor Pere Font, tots dos de l’antiga Convergència, per l’anomenat cas Torredembarra i, concretament, la peça número 4 del total de 8 de què disposa, referent a la concessió de guinguetes. La vista començarà a les 10 del matí al jutjat penal número 2 de Tarragona, i serà la primera peça que arribi a jutjar-se d’un cas que fa anys que s’arrossega pels jutjats.

Els acusen d’adjudicar a dit aquestes guinguetes a Gerard Montserrat, qui va ser el president del partit a la localitat, entre els anys 2011 i 2013. Al passat desembre es van resoldre les qüestions prèvies. L’excap local s’enfronta a una petició de pena de 2 anys de presó per un presumpte delicte de prevaricació, frau i exaccions il·legals. L’exregidor Pere Font, per la seva banda, compta amb les mateixes acusacions i peticions de pena, i l’exalcalde Masagué s’enfronta a tres anys de presó per, presumptament, afavorir que l’empresa de Montserrat guanyés el concurs de gestió del servei de les guinguetes. La defensa ha dit en diverses ocasions que, per a ells, és un cas «administratiu i no penal», però la decisió del tribunal ha estat mantenir-ho en aquest jutjat.

Pel que fa a la resta de peces, cap d’elles no s’ha jutjat encara. La número 1, sobre el lloguer irregular de locals, es troba ajornat. Masagué s’enfronta a quatre anys i mig de presó. El judici està fixat per als dies 15 i 28 d’abril a l’Audiència de Tarragona.

Després de tres ajornaments, la vista s’havia previst per mitjan gener, però les incompatibilitats de diversos advocats han portat l’òrgan judicial a fixar-la per després de Setmana Santa. La Fiscalia Anticorrupció sol·licita quatre anys i mig de presó i nou d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic per a l’exalcalde de CiU, Daniel Masagué, acusat dels suposats delictes de malversació i prevaricació per la presumpta adjudicació a dit del lloguer de dos locals. Entre els encausats també hi ha cinc regidors i exregidors, tres extècnics municipals, un advocat i dos empresaris.

Mentrestant, l’11 de juliol de 2019 el jutjat d’instrucció número 1 del Vendrell va processar i deixar a punt de judici a l’exalcalde Masagué, tres membres de la família Sumarroca i una quinzena de persones per un altre procediment que agrupa diverses branques de la investigació.

En concret, les relacions amb la constructora Teyco –peça número 7–; l’adjudicació del pàrquing de Filadors –peça número 5–; l’adjudicació a Nordvert del servei de neteja i de recollida de la brossa –peça número 5– i les obres de la piscina municipal –peça número 9.

El magistrat Josep Bosch veu indicis de prevaricació, malversació de fons públics i suborn en l’actuació de Masagué i dels propietaris de la constructora Teyco, que es creu que va pagar 1,5 milions d’euros en comissions il·legals a l’exalcalde –mitjançant dues societats de Daniel Masagué- a canvi d’adjudicacions d’obres com les de l’aparcament de Filadors.

tracking