Diari Més

Política

Mont-roig negociarà el traspàs de l'N-340 i instal·larà càmeres de vigilància

L'alcalde ha anunciat que amb la fi de la concessió de l'AP-7 deixaran d'ingressar més 200.000 euros anuals

L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, durant una roda de premsa.

alcalde de Mont-roig del Camp, Fran MoranchoACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Mont-roig del Camp ha avançat que durant aquesta legislatura volen continuar la remodelació de l'avinguda de Barcelona -la travessera de l'antiga N-340- amb dos nous trams. Alhora, també seguiran negociant amb l'Estat el traspàs a l'Ajuntament de l'N-340 entre Miami i Cambrils, d'accés a urbanitzacions. La intenció del govern local és instal·lar-hi enllumenat i carril bici, i instar els càmpings a construir-hi rotondes per millorar l'accés als establiments.

En matèria de seguretat, l'alcalde, Fran Morancho, ha avançat que el pressupost que volen portar a aprovació a final de gener preveu instal·lar una desena de càmeres de videovigilància en diversos punts del municipi, que disposa de fins a 22 urbanitzacions repartides en un territori molt extens. «Tindran caràcter dissuasiu per millorar la percepció de seguretat i tenir més control del que passa», ha assenyalat l'alcalde, el qual s'ha mostrat resignat amb la «poca presència» dels Mossos a la zona.

D'altra banda, el batlle també ha avançat la intenció de redefinir el servei de recollida de la brossa per millorar l'índex de recollida selectiva, tal com exigeixen les autoritats europees. Entre les mesures que es plantegen hi ha l'impuls d'una prova pilot de recollida «porta a porta» en dues urbanitzacions, així com un sistema similar per a la recollida de restes vegetals i de poda. «Tenim uns 2.500 habitatges d'ús turístic on durant l'estiu poden passar-hi cinc o sis inquilins diferents», ha il·lustrat l'alcalde.

L'Ajuntament deixa d'ingressar per l'AP-7 i cedeix els terrenys del nou institut

Morancho també ha explicat que la fi de la concessió de l'AP-7 comportarà que les arques municipals deixin d'ingressar més de 200.000 euros anuals en concepte d'IBI per part de l'empresa Aumar. Aquest import suposa aproximadament un 1% del pressupost de l'Ajuntament de Mont-roig, que se situa al voltant dels 19 MEUR anuals.

Finalment, l'alcalde ha explicat que el ple municipal preveu aprovar aquest dimecres la cessió a la Generalitat dels terrenys on està projectat el nou institut de Miami Platja, que tindrà almenys dues línies. Actualment, ha recordat Morancho, els 200 alumnes de l'institut estan ubicats «en mòduls i en un espai on no hi caben».

tracking