Diari Més

Laboral

CSIF reclama més personal per la presó de Mas d'Enric davant l'augment d'agressions

L'última va ser al desembre on tres funcionaris van haver de ser atesos per lesions

Imatge general de les dependències del centre penitenciari de Mas Enric, ubicat al terme municipal del Catllar.

Mor un intern presumiblement per sobredosi a la presó de Mas EnricCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'augment de les agressions alCentre Penitenciari de Mas d’Enric del Catllar ha portat a laCentral Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques i majoritari a la presó, ha reclamar més personal.

Des de l'entitat asseguren que el «personal penitenciari estàfart», ja que al2019 els funcionaris van patir 16 agressions.L'última va tenir lloc el passat 1 de desembre on tres funcionaris van haver de ser atesos per lesions.

Des del CSIF afirmen que lesagressions no sols afecten els funcionaris de vigilància, sinó també a totel col·lectiu que es dedica a tasques de rehabilitació, reeducació i reinserció.

El mes passat, el CSIF es va manifestardavant delcentre penitenciari i va enviarun escrit a la consellera de Justícia de Catalunya, Ester Capella, per a reclamar «més personal, formació continuada, especialitzada i de qualitat, que inclogui la defensa policial, i el reconeixement d'agents de l'autoritat».

El sindicat alerta que Mas d'Enric està «sotamínims per a garantir la seguretat». Afirmen que hi ha nits que només hi ha un sol funcionari per a controlar el circuit tancat de vigilància de tot el centre, quan el normal són dos i un capi que en diversos mòduls només hi ha dos funcionaris, quan en anys passats eren tres. A més a més, dos funcionaris segueixen de baixa per les lesions sofertes l'any passat.

tracking