Diari Més

Tradició

Els Reis Mags entreguen casa per casa més de 400 regals a Cambrils

Es tracta d’una tradició centenària a la ciutat que organitza l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle i on participen més de cent persones

El Rei Baltasar fent entrega ahir d'un regal a Cambrils.

Reis Orient, Cambrils, repartiment regalsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’endemà de la nit de Reis, com és tradició, Ses Majestats van repartir a aquells que ho havien sol·licitat prèviament, els regals casa per casa a Cambrils. Els infants, des de primera hora del matí, esperaven amb nervis l’arribada dels Reis per comprovar si els seus desitjos, entregats els dies anteriors, s’havien fet realitat.

És un costum que acumula més de cent anys a la ciutat, que el matí del dia 6 de gener la comitiva formada per patges i reis entregui casa per casa els regals i les joguines a la canalla. L’entitat que ho organitza és l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle, i ahir va repartir més de 400 paquets als petits cambrilencs. Salavor Olivé, tresorer de la junta de l’organització, assegurava ahir que entre col·laboradors, patges i reis, van participar gairebé un centenar de persones. La distribució dels regals va arribar a tots els punts de la ciutat, «fins i tot als masos dels afores» explicava Olivé, permetent així que tots els nens puguin gaudir de la il·lusió de què els mateixos Reis Mags d’Orient et portin a casa els regals.

La ruta va començar a partir de les 9 h. del matí i es va allargar fins a les 15:30 h. aproximadament. Encarregar el lliurament de regals personal, «es pot fer fins a la mateixa nit de Reis, portant el regal al Pavelló Municipal d’Esports», comentava Olivé, i afegia que «s’ha de fer un donatiu de 5 euros a canvi». L’Associació d’Antics Alumnes de la Salle conjuntament amb el Departament de Festes de l’Ajuntament, organitzen aquesta tradició centenària, que comencen a preparar des de setembre, i que també coordina l’arribada de Ses Majestats al port de Cambrils i la recollida de cartes dels patges. El president de l’associació, Joan Anton Plana, explicava que «entre l’esdeveniment de la cavalcada del dia 5 i l’entrega de regals del dia 6, comptem en total amb uns 200 voluntaris» i afegia que «per sort tenim sempre suficients persones que volen participar».

La cavalcada

A la ciutat, com cada any, focs artificials anunciaven el passat diumenge 5 de gener a les 18:30 h., l’arribada dels Reis per mar, i tot seguit començava la cavalcada pels principals carrers i places de la vila. A les 19:30h., a la plaça de l’Ajuntament es va celebrar una xocolatada, i a continuació es va donar la benvinguda a Gaspar, Melcior i Baltasar, que van fer l’última recollida de cartes. Els heralds de Ses Majestats ja havien arribat prèviament a la ciutat per preparar el camí. Ho van fer el 29 de desembre i van estar recollint els desitjos dels infants per ajudar.

tracking