Diari Més

Veïns i comerciants es queixen de l'Ajuntament per l'onada de robatoris

Els Mossos i la Policia Local estan investigant els fets, que han obligat a organitzar patrulles ciutadanes nocturnes per la manca de vigilància

Responsables polítics i policials de Calafell es van reunir ahir d'urgència.

Veïns i comerciants es queixen de l'Ajuntament per l'onada de robatorisCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des del passat 29 de desembre, el nucli antic de Calafell viu una onada de robatoris a un nivell que no s’havia vist fins ara. Així ho relata l’Associació de Comerciants de Calafell Poble, que aquests dies ha organitzat diverses reunions veïnals per tal d’abordar la problemàtica. L’Ajuntament, per la seva banda, prefereix no fer declaracions sobre la qüestió i manté que la policia està investigant els fets.

«La gent està perdent la por», apunten des de l’entitat, que ahir va celebrar una nova reunió al vespre per abordar propostes. Una d’elles, que ja està en funcionament, és organitzar patrulles ciutadanes nocturnes. «És una zona molt petita on està passant». Roben en botigues però també en habitatges. Bicicletes, mòbils, entre d’altres béns, que van a parar a les mans d’un grup de persones que l’associació creu que la policia ja té fitxades per altres delictes. Alguns dels que asseguren haver patit robatoris tenen por a denunciar, un fet que reconeixen des del cos dels Mossos d’Esquadra, que confirmen que els delictes «s’estan intensificant» i que «tot el que ens ha arribat s’està investigant». Fins ahir, però, encara no s’havia produït cap detenció.

«No fan el que han de fer»

El descontentament dels veïns i dels comerciants també s’enfoca a l’Ajuntament. Acusen al grup de presumptes delinqüents de viure en tres blocs ocupats irregularment i de ser habituals en el consum de drogues. Això sí, descarten que es tracti de menors d’edat, «són majors d’edat i amb molts antecedents». Per això no entenen l’acció del consistori. «Fa tres anys que va començar a haver-hi robatoris, però ara la intensitat és tremenda». «No és que no facin res, però no fan el que han de fer», afegeixen en relació a l’equip de govern.

L’Ajuntament demana calma

Precisament el consistori va emetre un comunicat ahir després d’una reunió –amb l’absència destacada de l’alcalde, Ramon Ferré, que es troba de viatge a Itàlia– amb els comandaments de la Policia Local. L’Ajuntament ja ha demanat una reunió «immediata» de la Junta de seguretat local per tal de tractar la qüestió. En aquesta, reclamaran més patrulles dels Mossos d’Esquadra, i mentrestant Helena Rubio, l’alcaldessa accidental, ha insistit al delegat del Govern, Òscar Peris, sobre la «urgència» de la situació. Tot i fer servir aquests termes, el govern demana «prudència en qualsevol reacció ciutadana per evitar problemes majors o contraproduents». A banda d’aquests comunicats, l’Ajuntament s’ha negat a fer valoracions a la premsa.

Ahir, una agressió

Precisament ahir els Mossos d’Esquadra van identificar un home que hauria mantingut una discussió amb una treballadora d’una fleca al carrer del Mar de Calafell. Segons va comentar la policia autonòmica a Diari Més, després de la discussió que va teir lloc fora de l'establiment, l’home hauria fet un cop a la mà a la dona i hauria marxat del lloc.

Els fets van tenir lloc passades les 10.30 hores del matí, quan la dona estava parlant amb un obrer fora del local i un home va aparèixer per discutir amb l'operari , amb qui ja havia tingut una conversa abans. La implicada li va recriminar que estava ella parlant amb l'operari quan va rebre l'agressió.Fins al lloc hi va acudir la Policia Local, que va requerir la presència dels Mossos d’Esquadra. Els agents van localitzar l’agressor i el van identificar. La fornera va denunciar els fets i dimarts se celebrarà el judici.

Davant d’aquest context, alguns comerciants pateixen per com es trobaran el seu negoci l’endemà. Alguns, fins i tot, opten per passar-hi les nits. Alguns disposen de càmeres de seguretat i precisament un dispositiu conjunt de Policia Local i Mossos d’Esquadra estan investigant dues persones, com a mínim, per ser presumptes autores de tres robatoris al municipi. Les imatges captades podrien afavorir que finalment els enxampin. Mentrestant, els veïns es queixen dels problemes de convivència.

tracking