Diari Més

Transport

Renfe oferirà servei de bus els dies 11 i 12 per connectar el Corredor Mediterrani

Són els dos dies previs a la posada en marxa de la variant de Vandellòs el 13 de gener, la qual reduirà el temps de viatge entre Barcelona i València

La nova estació de Cambrils, a punt per obrir el pròxim dia 13 de gener.

Renfe oferirà servei de bus els dies 11 i 12 per connectar el Corredor MediterraniGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Per obres de millora de la infraestructura ferroviària, el trajecte es realitzarà per carretera entre Barcelona-Sants i l’Aldea-Amposta-Tortosa». Aquest és el missatge amb què l’operador Renfe alerta en la compra de bitllets d’Euromed i Talgo entre Tarragona i València pels dies 11 i 12 de gener, el cap de setmana previ a la posada en marxa del nou Corredor Mediterrani, conegut com la variant ferroviària de Vandellòs. La connexió de la doble via de la línia actual amb la de la nova variant suposarà la interrupció dels trens de llarga distància, però també alteracions en els trens regionals. Renfe avisa que podrien produir-se alteracions horàries, ja que, també per les obres dels dos dies previs, «s’efectuarà transbordament en autobús entre l’Hospitalet de l’Infant i l’Ametlla, el que pot ocasionar demores», segons es recull en el portal de venda de bitllets regionals entre Tarragona i Tortosa. En el trajecte a la inversa (Tortosa-Tarragona-Barcelona) els transbordaments produiran que avancin en 25 minuts les sortides els dies 11 i 12.

Amb la posada en marxa del nou Corredor Mediterrani obrirà també la nova estació de Cambrils, ubicada prop del camp de futbol, al final de l’avinguda Charles Robert Darwin. La nova línia deixarà en desús les estacions que esquarteren els municipis de Vandellòs, Mont-roig del Camp, Cambrils i Salou.

En el cas de Salou, els viatgers hauran d’agafar els trens a l’actual baixador de PortAventura. Avui s’hauria de conèixer l’oferta de trens regionals que es posarà en marxa a partir del dia 13 –segons va avançar ahir Renfe a Diari Més– quan la desconnexió de les vies del tren entre Vandellòs i Salou serà una realitat. De moment, ahir la compra de bitllets en línia de Renfe només preveia un Regional Exprés entre Salou i Barcelona a les 8.41 h. el dia 13 de gener i, en el cas dels bitllets entre Salou-l’Aldea-Amposta-Tortosa, Renfe informava que el trajecte consultat «no es troba disponible per a la venda en aquests moments o bé no existeix connexió directa». Els viatgers que pugin al tren i que vulguin fer ús de l’R16 hauran de fer transbordament a l’estació de Tarragona per agafar-ne un dels combois d’aquesta línia. La posada en marxa del nou corredor ha de significar també la posada en marxa de la línia R-17 entre PortAventura i Barcelona. Mentrestant ja ahir, el Ministeri de Foment avançava els nous serveis d’Euromed i Talgo entre Barcelona i València, el que suposarà una reducció de quaranta minuts en el temps de viatge entre ambdues destinacions. A partir del 13 de gener, els desplaçaments entre Barcelona i València es farà en 2 hores i 35 minuts. «D’aquesta manera, la posada en servei de la nova variant i la circulació de trens Euromed d’ample variable permetrà millorar els temps de viatge en els serveis que enllacen Barcelona amb la Comunitat Valenciana», informava Foment ahir. Els nous serveis entre Catalunya i la Comunitat Valenciana posaran sobre la nova via vuit serveis Euromed d’ample variable per sentit (Barcelona-València) que s’encaminaran a través d’un canviador cap a l’estació AVE Camp de Tarragona i Barcelona per la línia d’Alta Velocitat. Així les coses, l’estació de trens de la ciutat de Tarragona perdrà els Euromed, però mantindrà els Talgo.

Foment confirmava ahir que cinc Trens Talgo per sentit mantindran el servei actual circulant per via convencional. El nou servei Euromed millora les seves prestacions amb la incorporació del Coche en Silencio, un servei exclusiu en Ave, que «ofereix als viatgers la possibilitat d’un viatge relaxat i sense sorolls sense cap cost addicional».

tracking