Diari Més

Laboral

La plantilla de Tempo tanca el desembre sense cobrar les nòmines

L’empresa de neteja continua mantenint el contracte amb diferents administracions públiques

Treballadors de Tempo, en una recollida d'aliments en la vaga.

La plantilla de Tempo tanca el desembre sense cobrar les nòminesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l’empresa de neteja Tempo Facility Services continuen sense cobrar. Així ho va comunicar ahir a aquesta redacció el president del comitè d’empresa, Manolo Carmona, descartant que ningú de la plantilla hagi cobrat, fins a la data, cap part de la seva nòmina corresponent als mesos de novembre i de desembre. A finals del passat mes, el comitè de vaga va decidir desconvocar l’aturada laboral fins passat festes, per tal de no perjudicar sense necessitat la situació econòmica de la plantilla. Tot i amb això, la manca de resposta per part de l’empresa desespera fins i tot les administracions a les quals presta serveis per al manteniment dels edificis municipals.

Fins i tot l’Ajuntament de Salou va manifestar la seva intenció, a través del seu regidor Jesús Barragán, de no pagar les factures fins que no es facin efectius els pagaments. Durant aquestes darreres setmanes, la plantilla ha muntat parades en diferents punts per vendre material solidari amb els vaguistes i per tal de fer visible la seva reivindicació.

Tempo té concessionats els serveis de neteja dels ajuntaments de Salou, la Pobla de Mafumet, els Pallaresos, la Canonja i Altafulla, així com la Diputació de Tarragona i els casals de la Gent Gran de la Generalitat. La vaga del mes de desembre –en veure que no es cobraven els sous del mes anterior i constatar que es mantenien els endarreriments– va comptar al final amb un seguiment total, donat que la plantilla ara per ara no té garanties de cobrar per la feina que està fent. Els únics llocs de treball on la vaga no es va dur a terme va ser a la Canonja i a la Pobla de Mafumet, on els mateixos ajuntaments van pagar per avançat mitjançant la fórmula de l’aval als treballadors que netegen les seves instal·lacions.

El sindicat Co.Bas, en un comunicat penjat a xarxes, destaca que «fa tres mesos que no paguen a les treballadores» i acusen de ser «responsables» a la Generalitat. «Ho estan permetent», destaquen. «Tot indica que hi ha connivència i corrupció ja que hi ha avaladors, no tenen vergonya», afegeixen.

La vaga es reprendrà el pròxim dijous dia 9 de gener, un cop hagin de tornar a la feina. En el marc de les jornades de vaga del mes anterior, representants del comitè de vaga es van reunir amb el Departament de Treball i van celebrar mediacions sense resultat positiu per a la plantilla. Tempo al·lega que no disposa ara mateix de liquiditat per fer efectius els pagaments de nòmines i que compta amb un deute que no li permet tirar endavant la seva activitat.

tracking