Diari Més

Municipal

Riudoms, multat per l'adjudicació dels camps de futbol

La sentència obliga l’Ajuntament a pagar una de les empreses candidates

Imatge de l'ajuntament de Riudoms.

Ajuntament de RiudomsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal d’ERC ha denunciat públicament la multa de prop de 50.000 euros que haurà de pagar l’Ajuntament de Riudoms per l’adjudicació de les obres dels camps de futbol de gespa artificial. Els republicans ja van alertar, l’any 2014, que l’adjudicació no s’havia produït com correspon en aquests casos i ara, el consistori riudomenc haurà d’indemnitzar una de les empreses que hi optava al concurs amb 49.714.

En la sentència, el jutge considera que el comitè d’experts que va puntuar les diferents empreses que optaven a adjudicar-se les obres es va limitar a insertar un quadre resum amb la puntuació total que havien obtingut cadascuna d’aquestes, però no «el procés intel·lectual perquè procedeix (el comité) a atribuir les puntuacions en qüestió a cadascuna de les participants (...), el que sense dubte origina una evident inseguretat jurídica per a les empreses que concursen desfavorides, i es priva el concurs de transparència i objectivitat», segons recull la sentència.

Les obres van ser adjudicades el 15 de juliol a l’empresa Professionals Sportsverd Futbol S.L. per valor d’1.100.434 euros, la qual va guanyar la màxima puntuació en el concurs públic. L’empresa Voracys S:, que també va concórrer a la licitació, va portar el cas a la justícia en considerar que el seu projecte era millor que el de l’empresa guanyadora.

La sentència declarava nul·la l’adjudicació però, com que els camps de futbols ja estan construïts, només obliga l’Ajuntament a indemnitzar l’empresa perjudicada i demandant amb 49.714 euros i a fer-se càrrec de 1.000 euros en concepte de costes del judici.

El grup municipal d’ERC recorda que ja va alertar de les mancances del procediment aleshores, però, segons els republicans, «el govern no va voler rectificar i això ens ha acabat costant 50.000 euros a tots els riudomencs».

tracking