Diari Més

Judicial

Noves declaracions per la fallida de la secció de crèdit de Cambrils, al gener

El jutge admet ampliar les proves testificals demanades per la CUP

La secció de crèdit va tancar portes el desembre de l'any 2015.

Noves declaracions per la fallida de la secció de crèdit de Cambrils, al generACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim 17 de gener hi haurà noves declaracions en la instrucció de la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils al jutjat número 3 de Reus. El jutge ha citat a declarar diverses persones després que el jutge hagi admès les proves testificals i algunes proves documentals demanades per la CUP que es va personar com a acusació popular a principis del 2016.

Es desconeix la identitat de les persones que el jutge ha citat a declarar però, segons ha pogut saber Diari Més, amb els seus testimonis es podrien reforçar les tesis que defensa la CUP com a acusació popular: per una banda, que la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils no hauria estat provocada per la conjuntura econòmica general, sinó per una presumpta mala praxi en la gestió de la mateixa i, per altra banda, que persones alienes a la junta però vinculades a l’ens s’haurien lucrat a través d’empreses paral·leles.

D’acord amb les tesis que intenta demostrar l’acusació popular, hi hauria –presumptament– tota una estructura empresarial creada per lucrar-se a través de la secció de crèdit de la cooperativa cambrilenca. A banda de les proves testificals sol·licitades pels cupaires, el jutge que instrueix el cas, hauria autoritzat també les demanades per altra de les parts personades com a acusació particular amb l’objectiu de demostrar que dues persones –de les quals es desconeix la identitat– s’haurien apropiat de diners de la Cooperativa de Cambrils a través d’una empresa. Tanmateix, des de fa uns mesos un pèrit es troba auditant els moviments la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils durant els anys previs a la fallida.

La fallida de la Cooperativa de Cambrils es remunta a 2015.

La fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils va esclatar a finals del 2015 tancant per sorpresa amb un dèficit de 9,5 milions d’euros i afectant 1.500 dipositaris. Els socis van acceptar un pla de refinançament per evitar el preconcurs de creditors. Un 46% dels dipòsits els van poder recuperar l’estiu de 2016 i la resta ho aniran cobrant al llarg de quinze anys.

El 20 de gener de 2017 van iniciar-se les declaracions davant del jutge. El primer a declarar fou l’exdirector general de la Cooperativa de Cambrils, Josep Maria Siuró en qualitat d’investigat. Els altres investigats són l’aleshores director gerent, Xavier Mas; el president del consell rector, Jaume Baiges; interventors de comptes, el secretari i el tresorer.

tracking