Diari Més

Cultura

L'Any Jujol140 finalitza amb més d'un centenar d'activitats organitzades i 230.000 participants

S'han fet diverses activitats al Camp de Tarragona, entre elles un concert a la capella del Mas Carreras de Roda de Berà

Imatge de les 'J' de Jujol realitzades per alumnes de Sant Joan Despí davant de Can Negre.

Any JujolACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 230.000 persones han participat en el centenar d’activitats organitzades durant tot el 2019 amb motiu de l’Any Jujol140, el moviment artístic, cultural i social impulsat per l’Ajuntament de Sant Joan Despí (Baix Llobregat) per difondre la figura de l’artista Josep Maria Jujol coincidint amb el 140 aniversari del seu naixement. Dins l’objectiu d’aprofundir en el coneixement científic de Jujol, una de les activitats centrals han estat les Jornades Internacionals celebrades a Sant Joan Despí amb la participació d’experts del món acadèmic i professional que van analitzar la seva obra. Pel que fa a les exposicions, destacar que més de 80.000 persones han visitat la mostra monogràfica Jujol, l’arquitectura del coloral Palau Robert. L'esdeveniment ha comptat amb 184 adhesions d'ajuntaments, institucions, empreses, personalitats, entitats i comerços.

Al voltant de l’artista, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha produït tres exposicions més: La fisonomia del modernisme, La Generació Jujol i Jujol, grans dibuixos, totes elles exposades al Centre Jujol-Can Negre. Altres exposicions commemoratives han estat Jujol i el dibuix, del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i Jujol a la Seu, de la Catedral de Mallorca, entre altres.

Sant Joan Despí, epicentre de la celebració

Sant Joan Despí, com a municipi impulsor de l’Any Jujol140, ha estat punt central d’aquest esdeveniment amb l'organització de desenes d'activitats, que ha comptat amb una gran implicació per part de les entitats, comerços i del conjunt de la ciutadania.

A més de Sant Joan Despí, l’Any Jujol140 ha sumat la complicitat de 19 municipis amb obra de Jujol i de 26 institucions. Fruit d’aquesta adhesió, s’han celebrat activitats de divulgació com ara les visites guiades al Teatre Metropol de Tarragona i a l’Ateneu Barcelonès o les conferències de la Fundació Trencadís.

A més, diferents edificis projectats per Jujol han estat escenari d’espectacles d’arts escèniques, com els concerts celebrats a la capella del Mas Carreras (Roda de Berà) o a l’església del Sagrat Cor de Vistabella (la Secuita). L’Any Jujol140 també ha estat present a la Fira Modernista de Barcelona i a la Festa del Modernisme de la Colònia Güell.

tracking