Diari Més

Carreteres

Compte enrere perquè l'AP-7 sigui gratuïta entre Vila-seca i Alacant

Les barreres s'aixecaran definitivament a partir de les deu de la nit de Cap d'Any

El nou peatge de Vila-seca en direcció Cambrils, on comença el tram gratuït.

peatge, Vila-seca, salou, autopista, AP-7Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només falten cinc dies per l'esperat alliberament dels peatges de l'AP-7 entre Vila-seca i Alacant. El Ministeri de Foment ha anunciat que aixecarà les barreres dues hores abans de la nit de Cap d'Any. Per la qual cosa, aquest tram de l'autopista serà el primer que quedarà lliure de peatges a Catalunya l'1 de gener.

D'aquesta manera el tram de pagament començarà a Vila-seca, on Abertis ha construït un peatge troncal, i es mantindrà fins a la Jonquera. La concessió d'Aumar d'aquest tram fins la frontera amb França no expirarà finsal 2021. El nou peatge es troba al punt quilomètric 258,3, prop de la C-14 amb l'actual sortida de l'autopista de Vila-seca i Salou.

El secretari general d'Infraestructures, Julián López, ha afirmat que a principis d'any s'adjudicaran els estudis d'anàlisi de la demanda de tràfics a l'AP-7 i la seva evolució a 30 anys, per poder establir la prioritat dels enllaços necessaris. Pel que fa a la nomenclatura, de moment es mantindrà AP-7 per evitar problemes en la cartelleria però caldrà decidir què es fa perquè no pot haver-hi dos A-7.

A partir del 2020, el Ministeri de Foment assumirà la conservació i manteniment de la carretera. A poc a poc, s'aniran desmantellant els peatges a través d'un contracte d'emergència fins que s'adjudiquin els contractes per a la conservació de la via, segons ha informat el Levante EMV. L'empresa que es vulgui encarregar del manteniment haurà de subrogar-se els treballadors d'Abertis, tot i que una part d'ells es veurà afectat per l'ERO anunciat per Abertis Aumar.

Acomiadaments

La filial d'Abertis Aumar va anunciar a l'octubre un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà 140 treballadors de l'AP-7 (Hospitalet de l'Infant-Alacant) i l'AP-4 (Sevilla-Cadis), que també serà gratuïta a partir de gener. Del total d'afectats per l'ERO, 115 són personal de la via que uneix Alacant i l'Hospitalet de l'Infant i 25 més de l'autopista entre Sevilla i Cadis.

Àrees de servei

El Consell de Ministres va aprovar per Tots Sants la licitació de les concessions de les àrees de servei del tram gratuït de l'AP-7, en el tram entre Tarragona i València. La concessió durarà5 anys i els que resultin adjudicataris hauran d'assumir la conservació i l'explotació de les instal·lacions existents.

Els concessionaris hauran d'abonar un cànon anual. En el cas de les àrees de servei de l'Hospitalet de l'Infant, les dels dos sentits de circulació, el cànon mínim anual previst és de 338.923 euros, mentre que el de les àrees de servei del Baix Ebre, és de 285.332 euros.

Oferta de feina com a informador de peatge

La multinacional francesa de treball temporal Grup Synergie ha publicat una oferta de feina en diferents portals d'Internet on busquen assistents i informadors de peatges pels dies 31 de desembre i 1 de gener. Concretament, pels trams de l'AP-7 a la província de Valencia que es veurà afectada per l'alliberament de peatges que el Ministeri de Foment ha aprovat fins a Vila-seca.

S'ofereixen 36vacants per informar a qualsevol usuaride l'autopista que ja no és de pagament, ajudar a que no es produeixinembussos a les cabinessi algú té dubtes, entre d'altres.

Les tasques de suporta l'alliberamentdels peatges es desenvoluparan en tres torns: de 00 a 06 hores; de06a14 hores; i de 14a00 hores. No és necessita experiència mínima ni estudis mínims i cal disposar de vehicle propi.

tracking