Diari Més

Automobilisme

El 56è RallyRACC Costa Daurada torna a Salou dintre del Campionat d'Espanya

La prova d'àmbit mundial va quedar fora del calendari WRC el 2020

Jan Kopecky-Jan Hlousek (Skoda Fabia R5).

RallyRACC 2019RallyRACC 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El RACC i la Real Federación Española de Automovilismo, amb el suport de les diverses institucions, han decidit que el 2020se celebri el 56è RallyRACC Catalunya-Costa Daurada a Salou. A finals de setembre es va conèixer que la prova havia caigut del calendari mundial WRC arran del nou sistema de rotació establert per laFederación Internacional del Automóvil (FIA) perquè hi puguin participar nous països.

Aquest desembre s'ha conegut que Salou tornarà a ser l'epicentre de l'automobilisme amb unaprova que en la pròxima temporada puntuarà per al Campionat d'Espanya de Ral·lis d'asfalt. Aquesta, amb epicentre a Salou, PortAventura World i la Costa Daurada, tindrà lloc els dies 24 i 25 d'octubre de 2020.

L'estructura de la cursa del 56è RallyRACC s'adequarà a la normativa nacional, tant en el programa previst com en el nombre de trams cronometrats a disputar, tots sobre asfalt i en la demarcació de Tarragona, però mantenint completament el sabor esportiu d'alt nivell que el ral·li ha gaudit al llarg dels 15 últims anys en què ha estat basat en la zona tarragonina.

Aquesta decisió permet que l'engranatge organitzatiu del RACC pugui mantenir l'activitat a nivell nacional per tornar a ple rendiment en el WRC de 2021. Aquesta pausa en el Campionat del Món, a més, permet disposar de tot un any per negociar una major implicació de les administracions i ampliar el nombre de patrocinadors de la prova, així com per poder consolidar una gestió econòmicament més sostenible que requereix d'un gran esforç econòmic per ser una prova complexa i exigent.

El RACC és l'organitzador oficial de la prova des de fa 55 anys, les últimes 29 edicions integrades en el Campionat del Món. La darrera vegada que el RallyRACC va ser puntuable per al Campionat d'Espanya va ser el 2000, últim any que les normatives FIA-RFEdA van permetre aquesta possibilitat.

MÉS INFORMACIÓ

El Rally RACC de Catalunya-Costa Daurada es queda fora del calendari WRC el 2020

tracking