Diari Més

Loteria

«No m'imaginava donar des de Salou la primera grossa de Tarragona»

L’administració Doña Pilar de Salou ven 82 sèries d’un primer premi històric i que es va posar a finestreta gairebé a última hora

Nuria Montero, Reme Paredes i David Mahiques (amb samarreta blanca) celebren que el número 26590, que «no era fix nostre», hagi portat l'alegria a El Cachirulo i a diferents punts de la demarcació.

«No m'imaginava donar des de Salou la primera grossa de Tarragona»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Nuria Montero, responsable de l’administració Doña Pilar –al 10 del carrer Barcelona de Salou–, la nit d’aquest dissabte li «costava molt dormir, contínuament em venien tot un munt de números al cap». El de la grossa, el 26590, el va veure a la pantalla del televisor on seguia el sorteig des de casa seva, «tranquil·lament mentre esmorzava», quan passaven 19 minuts de les 9 del matí. La melodia dels cinc dígits li va sonar, en un primer moment, a futbol: «El Salou FS jugava un número similar, però no aquest». En fer la comprovació, va veure que del premi, que al 2018 ja havia esquitxat la demarcació amb alguns dècims i enguany hi ha tocat de ple per primer cop en més de 200 anys d’història, a l’administració se li havien assignat 90 sèries i se n’havien venut 82. Fins a 80 van anar a El Cachirulo en forma de participacions i altres dues més «les vam vendre a la finestreta, aquestes dues setmanes i a última hora, quan al centre aragonès ens van dir que no en volien més».

Un comprador de Galícia «ens va trucar dimecres dient que volia aquest número sí o sí, que li enviéssim com fos. Li vam explicar que era massa tard, que ja no estàvem a temps, però va insistir tant que ho vam intentar. Ens ha tornat a trucar, plorant, per agrair-nos-ho», apunta un dels empleats de Doña Pilar, David Mahiques. En total, uns 320 milions d’euros repartits des de Salou. Els treballadors no s’havien quedat cap dels dècims i les vuit sèries restants van ser retirades de l’establiment ahir mateix a primera hora.

L’instant de saber-se milionari

La sort sorprenia ahir els veïns de Reus José Luis Sanjuán i la seva dona quan «viatjàvem en cotxe cap a la Pineda, a esmorzar». «Pel camí, ens ha trucat un company d’El Cachirulo per dir-nos que ens havia tocat la grossa. No ens ho hem cregut i aquí estem», explicaven. Sanjuán, que és un dels fundadors del centre, irrompia a l’administració prop de dos quarts d’onze amb les primeres participacions premiades. «Ja fa molts anys que la loteria es compra aquí. Es juguen participacions de sis euros, dels quals un euro és per a l’associació, i és una manera de finançar-se», apuntava, i «per tant», deia, «cada participació que ha tocat són 100.000 euros». «Haurà tocat a moltíssima gent de Reus», detallava. El premi servirà a aquesta parella per «viure la vida, que és el que hem de fer, i assegurar-nos la vellesa. Ha estat una gran alegria», avançava, sense voler entrar en el detall de quantes participacions va jugar perquè «és el que menys importa. Ens alegrem molt que hagi tocat a tantes persones i de ben segur que serà una ajuda per totes elles». La loteria es venia a El Cachirulo des de l’octubre i es va dispensar fins dues setmanes enrere. El centre compta en l’actualitat amb «entre uns 100 i 200 socis», però «hi juga moltíssima gent més».

Un únic dècim ha servit Francisco Álvarez, veí de Salou «de tota la vida», per embutxacar-se fins a 400.000 euros que «repartiré amb la família. Qui menys se’n quedarà seré jo. Això sí, jo mano». Álvarez compra «des de fa una dècada, cada any, del 0 al 9. I enguany per fi m’ha tocat». La seva filla, María Dolores, explicava també des del carrer Barcelona que «no som de participar en cap sorteig de ni de jugar a res però sempre comprem un dècim. Havíem anat a fer una ullada a l’altra administració de Salou però cap número ens va cridar l’atenció. Dissabte vaig estar per Tarragona i vam mirar en altres dues, buscant el dècim perquè enguany no en teníem. I ens vam quedar sense comprar-lo». Ahir al matí, però, «mentre dormia, els meus pares han entrat a casa dient que ens havia tocat. Els he demanat que no fessin broma, però era de veritat. És increïble». Sobre què farà amb la part que li caigui, assegurava que «per sort, tenim pocs deutes. Volem aprofitar la vida al màxim i que el meu fill sigui una mica més feliç». «Dissabte vam sortir i, amb les amigues, ens vam desitjar que ens toqués a alguna de les tres, i mira!», concloïa.

Qui tenia una mica més clar a què destinar el premi era Aurelio Vegliante, expropietari del local Mamma Mia de Salou, que deia que «en això de la loteria, sóc un client fix». Els quatre dècims amb què ingressarà 1,6 milions d’euros els va comprar «la setmana passada» i «no en tenia un de triat. Vaig demanar qualsevol número i me’n vaig endur quatre. Éss un cop l’any i n’agafo més d’un». Tot i l’important premi «el que jo vull és amor i salut, no tenir cap malaltia. Els diners són benvinguts, tot i que gràcies a Déu no els necessito». «Tinc família a La Rioja i a França, i repartiré una mica», deia, «però només entre els qui es portin bé, i si no res», reia. Vegliante va assabentar-se que era milionari «al moment que vaig sentir que la grossa havia caigut a Salou. Jo estava al bar Paioli, que són amics meus, seguint el sorteig. Ho vaig mirar i… doncs sí. Visca Salou!». La celebració, l’afortunat tenia previst fer-la «solet, perquè si li dic a la parella segur que he de compartir la pasta», bromejava, i deia que «no, en gaudiré amb els amics i res més, no ens hem de posar nerviosos ni perdre el cap. Prendré un vinet».

Doña Pilar va canviar de propietaris «fa un any i mig» i «enguany tenia una sensació molt rara però per a res m’esperava donar la grossa per primer cop a la demarcació. Quan ho he vist he fet un crit impressionant i fins fa poc encara tremolava», apuntava ahir Montero, que fins llavors només havia donat «alguna Bonoloto».

A Riudecols guanyen les dones

La sort d’El Cachirulo i el seu primer premi han arribat, també, a Riudecols. Concretament, a l’Associació de Dones Puigcerver. L’alcaldessa del municipi, Bea Mayordomo, explicava ahir que «cada any, l’associació fa un sopar i una de les dones, la Filo, que és veïna de Riudecols però sòcia d’El Cachirulo, porta aquí la loteria del centre aragonès i la posa a la venda». Aquest 2019, la trobada va tenir lloc a l’octubre i van comprar participacions entre 40 i 50 dones, «segurament un 95% de les que aquella nit estàvem allà». Per això, Mayordomo detalla que «aquí, la loteria l’han guanyat les dones» i que, comptant alguna persona més que comprés participacions, «se n’hauran beneficiat 60 famílies».

La loteria de la Filo era ja un clàssic del sopar de l’Associació de Dones Puigcerver i «sempre li fèiem broma. Ens avisàvem per dur diners perquè vindria la Filo a insistir». «Gràcies a això hi haurà un grapat de famílies contentes», explica l’alcaldessa, que també estava present en aquell sopar i que va comprar la seva participació gairebé per casualitat: «Enguany coincidia amb la trobada d’alcaldes al Palau de la Generalitat. Jo m’havia trencat un peu feia molt poc en sortir d’un ple i no havia pogut viatjar a Barcelona, i estava a casa desanimada. Al final, el meu home i el meu fill em van convèncer per anar al sopar».

Les participacions del centre aragonès de Reus també estaven a la venda a la Pastisseria Racionero de Castellvell del Camp. L’alcalde de la localitat, Josep Sabaté, detallava ahir que «se’n venien i sé d’almenys quatre o cinc persones que les van comprar, però segurament en siguin més» i es mostra «molt content» que alguns veïns del municipi hagin tocat el premi.

tracking