Diari Més

Loteria

A Riudecols, les dones guanyen la grossa

Unes 50 integrants de l’Associació de Dones Puigcerver van comprar participacions d’El Cachirulo i la Pastisseria Racionero de Castellvell també en va vendre algunes

Imatge d'una

Administració loteria, bitllets, cuponsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sort d’El Cachirulo i el seu primer premi han arribat, també, a Riudecols. Concretament, a l’Associació de Dones Puigcerver. L’alcaldessa del municipi, Bea Mayordomo, explica que «cada any, l’associació fa un sopar i una de les dones, la Filo, que és veïna de Riudecols però sòcia d’El Cachirulo, porta aquí la loteria del centre aragonès i la posa a la venda». Aquest 2019, la trobada va tenir lloc a l’octubre i van comprar participacions entre 40 i 50 dones, «segurament un 95% de les que aquella nit estàvem allà». Per això, Mayordomo explica que «aquí, la loteria l’han guanyat les dones» i que, comptant alguna persona més del poble que comprés participacions, «se n’hauran beneficiat unes 60 famílies».

La loteria de la Filo era ja un clàssic del sopar de l’Associació de Dones Puigcerver i «sempre li fèiem broma. Ens avisàvem que portéssim diners perquè vindria la Filo a insistir amb les seves participacions». «Ara mira, gràcies a això hi haurà un grapat de famílies que estaran contentes», explica l’alcaldessa, que també estava present en aquell sopar i que va comprar la seva participació gairebé per casualitat: «Enguany coincidia amb la trobada d’alcaldes al Palau de la Generalitat. Jo m’havia trencat un peu feia molt poc en sortir d’un ple i no havia pogut viatjar a Barcelona, a la trobada, i estava a casa molt desanimada. Al final, el meu home i el meu fill em van convèncer per anar al sopar de l’associació de dones i m’hi van portar».

«El número, només el comprem allà i, segurament, si no hi hagués anat tampoc no hauria pensat en reservar-lo», precisa Mayordomo, que diu que «també hi havia qui sempre l’agafava i aquest cop no». Cada participació, al preu de sis euros –cinc de la butlleta i un per a El Cachirulo–, representa un premi de 100.000 euros.

Un forn a Castellvell

Les participacions del centre aragonès de Reus també estaven a la venda a la Pastisseria Racionero de Castellvell del Camp. L’alcalde de la localitat, Josep Sabaté, explica que «se’n venien i sé d’almenys quatre o cinc persones que les van comprar aquí, però probablement n’hagin estat algunes més» i es mostra «molt content» que alguns veïns del municipi hagin tocat el premi. La grossa, per tant, esquitxa Castellvell de la mà d’El Cachirulo, que ha repartit aquest 22 de desembre uns 320 milions d’euros a Reus però també a diferents punts del seu entorn.

tracking