Diari Més

Urbanisme

El polígon de Constantí s'ampliarà amb més carrers i naus el 2020

La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte de reparcel·lació del pla parcial urbanístic PPU-10

El polígon industrial de Constantí s'ampliarà a partir de l'any vinent.

El polígon de Constantí s'ampliarà amb més carrers i naus el 2020Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desenvolupament de l’activitat logística al Camp de Tarragona farà un pas més al 2020, amb la urbanització de nous carrers i la construcció de naus al polígon industrial de Constantí. El passat 27 de novembre, tal com consta al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), la Junta de Govern Local va aprovar el Projecte de reparcel·lació del pla parcial PPU-10, l’últim tràmit que necessitava la propietat dels terrenys per tirar endavant l’ampliació. De moment, es desconeix quines seran les empreses que aterraran en aquesta zona i l’alcalde, Óscar Sánchez, assegura que «s’està negociant».

L’ampliació del polígon, de prop de 99.000 m2 de superfície privada i unes cessions de 62.000 m2, anirà a càrrec de IOSA Inmuebles, del grup COMSA, i del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i suposarà una inversió d’aproximadament 3,2 milions d’euros. El projecte fa anys que està sobre la taula i de fet la propietat el preveia per al 2011, segons té penjat al seu mateix web encara avui. La Comissió d’Urbanisme de Tarragona va aprovar el pla parcial a finals de 2017, però no ha estat fins ara que no s’ha tancat el darrer tràmit administratiu. «Ara només caldrà que paguin la fiança», assenyala Sánchez, que contempla que les obres comencin l’any vinent.

L’àrea es troba a tocar els carrers d’Àustria i d’Alemanya, així com de la carretera TV-7211, que uneix Constantí amb Reus, i comptarà amb una part de solars municipals previstos en el planejament, zones verdes i vials.

Rotonda

A banda, es fixa que cal construir també una rotonda en forma de diamant. Aquest espai es va preveure, segons explica l’alcalde, en ple auge econòmic l’any 2006, fins i tot pensant en una futura ampliació de l’Aeroport de Reus i la seva connexió amb la zona industrial. Per aquest motiu, tot i que els fons provinguin també de la propietat dels terrenys, ha de ser la Generalitat qui ho desenvolupi. Sánchez creu que, en el context actual, «això no ho veurem nosaltres».

«Està molt buscat»

El desenvolupament del polígon, això sí, permetrà l’arribada de noves companyies del sector logístic. L’alcalde recorda que «Amazon va estar pensant a vindre a Constantí, abans d’anar al Prat, i també sonava Mercadona, i si no ho van fer va ser perquè encara no estava en marxa aquest pla». IOSA i el CZFB van estar negociant darrerament amb el grup Goodman, però «no va arribar a bon port». «Aquí el preu és molt més econòmic que al voltant de Barcelona i no hi ha solars tan grans a Catalunya, està molt buscat», destaca Sánchez.

tracking