Diari Més

Habitatge

El Vendrell aprova per majoria llogar pisos per casos d'emergència

Una família, amb fills discapacitats, va ser desnonada recentment i s’hi podria acollir

El ple de l'Ajuntament del Vendrell, ahir.

El Vendrell aprova per majoria llogar pisos per casos d'emergènciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar ahir per majoria –amb 15 vots a favor i 6 abstencions, del grup Som Poble-ERC– començar a llogar per comptar amb pisos per a casos d’emergència social. Fins ara, els immobles de què disposa el consistori eren només per a víctimes de violència de gènere i, per aquest motiu, diverses famílies vulnerables havien d’esperar a què fos l’Agència Catalana de l’Habitatge, de la Generalitat, qui els aconseguís una alternativa habitacional. Actualment, però, l’administració autonòmica té una llista d’espera de més d’un any i, per tant, es feia inviable atendre casos immediats.

La mesura la va donar a conèixer prèviament el passat divendres la regidora d’Habitatge i Serveis Socials, Montse Martín. Concretament, l’Ajuntament s’adhereix a la Xarxa d’Habitatges d’Inserció Social per tal de poder llogar immobles del mercat privat. Tot plegat, però, no s’aplicarà de manera immediata ja que caldrà esperar a què els propietaris –que comptaran amb «molts avantatges», diuen des de l’Ajuntament– es posin a disposició de l’administració, ja que el lloguer serà per sota del preu de mercat.

A partir del cost que suposi, l’Ajuntament en pagarà una part, el llogater una altra –en funció de la renda que, en cas de no percebre res pot arribar a ser simbòlic–, i l’ACH subvencionarà el 60% del total. Tot plegat es fa en aplicació de la llei 24/2015, que des dels moviments socials s’ha reclamat en nombroses ocasions que es tiri endavant per tal de no deixar ningú al carrer. Al Vendrell, segons fonts municipals, hi ha 13 famílies que complirien els requisits per participar en aquest programa. Una d’aquestes famílies que en podria ser beneficiària seria la formada per Miguel, Begoña i dos fills –discapacitats psíquics–, que fins al passat mes de novembre vivien en un pis del carrer Mossèn Jaume Urgell. Arran de no poder pagar el lloguer i després d’un judici, se’n van haver d’anar a viure amb la família en un altre immoble, a l’espera de qualsevol ajuda que els pugui arribar de l’administració o d’entitats socials. Precisament des de l’Ajuntament del Vendrell ja s’hi han posat en contacte per tornar a parlar després de les festes nadalenques, segons apunta Miguel. Tot i estar ara mateix a l’atur, manifesta que vol continuar vivint al municipi.

La cessió als llogaters, un cop es disposi dels immobles i es facin els informes pertinents, es farà per un període inicial de dos anys durant el qual, des de la Borsa d’habitatge i des de Serveis Socials, es farà un pla de treball amb la família per tal de revertir la seva situació i intentar que puguin ser capaços de millorar-la. El Vendrell serà el cinquè municipi de la demarcació de Tarragona en adherir-se a la Xarxa d’Habitatges d’Inserció Social.

tracking