Diari Més

Laboral

Més treballadors se sumen a la vaga convocada a l'empresa de neteja Tempo

Segons el comitè, ja són més del 80% de la plantilla, farts de la manca d’informació

Algunes de les treballadores de Tempo, ahir, durant la vaga.

vaga TempoCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre el 80 i el 90 per cent dels treballadors de l’empresa de neteja Tempo Facility Services S.L., que manté endarreriments constants en els pagaments de nòmines, van participar ahir segons el comitè de vaga en l’inici de la segona setmana de protestes. Una part es va concentrar davant de la seu de la Delegació del Govern a Tarragona per tal de parlar amb representants de la Generalitat, una de les administracions per a les quals Tempo ofereix els seus serveis, a través dels casals de la gent gran. La manca d’informació que tenen per part de la companyia i de les institucions ha fet que més treballadors se sumin a la vaga, tal com assegura el president del comitè, Manolo Carmona. «L’empresa no agafa el telèfon a ningú, diuen que no tenen diners i que volen rescindir els contractes, i les administracions ens diuen que esperem, però el qui més espera és el treballador», afirma.

La versió de voler rescindir els contractes –que permetria tornar a convocar un concurs i subrogar els actuals empleats a una altra empresa que sí que disposés de liquiditat– xoca amb una altra expressada ahir per la mateixa Generalitat: Tempo estaria pensant a tramitar un concurs de creditors, anteriorment conegut com a suspensió de pagaments.

La segona setmana de vaga va començar ahir en la mateixa línia que la primera: anar a pressionar a les administracions perquè restringeixin els seus contractes. Asseguren que des de la concessió no han cobrat segons el que marca el conveni i, de fet, la darrera nòmina –la d’octubre– els la van abonar el 22 de novembre. Pel que fa als sous de novembre i desembre, està pendent encara saber si es podrà fer efectiva, tret de dos dels centres de treball on actua Tempo. A la Canonja i a la Pobla de Mafumet han estat els mateixos ajuntaments els que han abonat les pagues.

Demà, el comitè es dirigirà a l’Ajuntament de Salou per provar de parlar amb el seu alcalde, Pere Granados i, si aquest no el rep, amenacen de fer sentir la seva veu al plenari, que tindrà lloc dimecres al mateix edifici.

Una altra de les queixes és com s’estan comunicant els serveis mínims de neteja. «Ara els envien per correu electrònic, que és totalment il·legal», detalla Carmona.

tracking