Diari Més

Seguretat

Gepec-EdC exigeix més mesures de control i prevenció d'accidents greus a les químiques

Asseguren que aquests es veuen incrementats «per activitats subsidiàries»

Pla general de l'incendi d'una nau industrial a Montornès del Vallès l'11 de desembre de 2019.

incendi nau, Montornès del VallèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gepec i Ecologistes de Catalunya ha denunciat que els controls, sancions i inspeccions de les activitats industrials relacionades amb substàncies tòxiques i perilloses «no són suficients per evitar accidents greus». Des de les dues entitats han fet un comunicat arran del recent accident en una fàbrica de dissolvents a Montornès del Vallès.

A més a més, asseguren que els accidents laborals esveuen incrementats «per activitats subsidiàries com són la gestió de residus industrials i el reciclatge de d’olis i dissolvents». Segons el Gepec-Edcel principal factor de risc és «l'acumulació en quantitats ingents de productes inflamables i/o tòxics», els quals molts cops no tenen l'adequada traçabilitat. Dediquen una especial menció a lesincineradores, abocadors i plantes de reciclatge.

Per ells, els «accidents menors» o «incidents» sónl'indici d'una «insuficiència de mesures de seguretat i que es converteixen, malauradament, en el preludi d'accidents molt més greus». Segons les entitats, a les empreses els hi surt «més rendible contaminar queque no pas invertir en innovació tecnològica, manteniment industrial o millora en matèria de seguretat i higiene laboral».

Per aquest motiu, exigeixen «un exercici de responsabilitat i transparència administrativa a la Generalitat per informar a la població de forma immediata» quan passen aquest tipus d'accidents.A més d'incidir en la prevenció i (si escau) en el cessament de l'activitat o la denegació de la seva autorització per a seguir funcionant.

tracking