Diari Més

El sobiranisme porta el Nadal a Mas d'Enric amb música i festa

Ahir al matí es van celebrar activitats davant d’on hi ha Carme Forcadell

Pengem l'Estel a Mas d?Enric, acte organitzat per l'ANC

Pengem l'Estel a Mas d?EnricGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses organitzacions independentistes van protagonitzar una jornada reivindicativa i festiva a les portes del centre penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar, on hi dorm l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Amb el lema Pengem l’estel a Mas d’Enric, els convocants van convocar centenars de persones al llarg del migdia d’ahir atrets per les activitats organitzades. Joan Masdéu, Terra Ferma, Fenya Rai, Cat Rock, Julivert i Beiats van actuar en un escenari amb equip de so per fer arribar la música també als presos.

A banda de la música, l’activitat va consistir en tallers d’estels de versos reivindicatius, manualitats i guarniments nadalencs, el tió de Nadal i primers auxilis. D’aquesta manera, l’aparcament del centre penitenciari va acabar decorat amb el color groc característic de la reivindicació a favor de la llibertat dels presos polítics, així com omplert per nombroses parades que oferien brou calent i xocolata desfeta per fer passar el fred.

Entre els assistents a la convocatòria hi va haver la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, així com representants de totes les entitats locals –algunes vingudes de fora del Camp de Tarragona– que van fer possible l’acte. A banda del so, els organitzadors van traslladar el suport a Carme Forcadell mitjançant un llibre de signatures i dedicatòries, omplert pels assistents, que es va lliurar posteriorment.

Referent a Mas d’Enric, el sindicat Unió de Pagesos ha convocat tres tractorades pel 21 de desembre que arribaran fins a les presons de Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses. Amb aquesta mobilització el coordinador nacional d’UP, Joan Caball, ha detallat que volen «demostrar la defensa dels drets i llibertats a casa nostra». Caball ha remarcat que aniran fins a les presons perquè «és el lloc més simbòlic per dir que és injust» que s’hagin tancat als líders polítics i socials.

tracking