Diari Més

Denuncien la regidora Anna Magrinyà per justificar absències laborals a la Diputació amb certificats falsos

Les dues institucions implicades porten a fiscalia les presumptes irregularitats comeses per la política de JxCat

Junt per Catalunya

Anna MagrinyàJunt per Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Torredembarra, el secretari municipal i la Diputació de Tarragona han portat a fiscalia presumptes irregularitats a càrrec de la regidora de JxCat, Anna Magrinyà. Segons informa el consistori, Magrinyà hauria justificat absències laborals a la Diputació de Tarragona, on treballa d'administrativa, «amb certificats municipals d’assistència a òrgans col·legiats que són falsos en la seva major part». Les mateixes fonts apunten que la pràctica s'hauria produït «de manera reiterada i dilatada en el temps» i que, en concret, hauria presentat un centenar de certificats de sessions plenàries inexistents, o bé de juntes de govern a les quals no hi ha assistit mai per la seva condició d'edil a l'oposició. La Diputació ja l'ha suspès de les seves funcions.

«Els certificats són falsos, tant pel seu contingut com per les signatures dels fedataris públics que hi consten, i s’ha dut a terme ús fraudulent de l’escut oficial de l’Ajuntament», afegeix el comunicat del consistori. El secretari municipal ha posat els fets en coneixement de la Fiscalia provincial de Tarragona i l’Ajuntament, com a institució, ha donat suport a aquesta decisió, i dimecres va presentar un escrit a la Fiscalia en el mateix sentit.

En el comunicat, l'Ajuntament considera que, independentment del recorregut judicial que pugui tenir aquesta situació, «pràctiques d’aquest tipus són èticament reprovables i malmeten la imatge de Torredembarra, del seu Ajuntament, dels polítics i polítiques i dels treballadors i treballadores públics». «Qui actuï d’aquesta manera no pot representar Torredembarra ni formar part de la Corporació Municipal», afirma la nota. L'Ajuntament demana a la regidora que ofereixi «una explicació pública i que actuï en conseqüència».

La Diputació la suspèn de les seves funcions

Per la seva banda, fonts de la Diputació de Tarragona han explicat que Magrinyà és empleada de la corporació. En concret, té una plaça d'administrativa funcionària interina. Aquestes fonts han apuntat a l'ACN que la institució disposa d'uns sistema de comprovació rutinària de justificants dels empleats que es fa mitjançant un mostreig. En el cas de Magrinyà, la Diputació va contrastar amb l'Ajuntament alguns justificants presentats i es van detectar «contradiccions».

El 2 de desembre passat la Diputació va obrir un expedient disciplinari per una falta molt greu i aquest dijous ha aprovat, com a mesures cautelars, la suspensió provisional de funcions i la comunicació dels fets al ministeri fiscal.

tracking