Diari Més

Policial

Desarticulada una organització a Tarragona especialitzada en robatoris a domicilis

Els investigats van actuar a Vallmoll, els Pallaresos i la Secuita

Imatge dels objectes sostrets recuperats.

Desarticulada una organització a Tarragona especialitzada en robatoris a domicilisMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 25 anys, de nacionalitat albanesa i veí de Sant Adrià del Besòs, va ser detingut el passar 4 de desembre com a presumpte autorrobatoris amb força aVallmoll,la Secuita i els Pallaresos. El detingut està acusat desis robatoris amb força a interior de domicili, un robatori amb violència, dos delictes contra la seguretat viària, un furt d’ús de vehicle, falsificació documental, tres furts, atemptat i resistència als agents de l’autoritat i pertinença a organització criminal.

La investigació va començar el passat 25 d’octubre arran la comissió de cinc fets delictius a les comarques d’Alt Camp i Tarragonès ocorreguts la mateixa nit i molt propers entre ells. Aquell vespre van furtar a Vallmoll unes plaques de matrícula que van utilitzar en un altre vehicle per cometre un robatori amb violència a la Secuita, on els autors quan van ser sorpresos pel propietari van exhibir un tornavís i van fugir. A més, també van cometre dos robatoris amb força en cases dels Pallaresos, un d’ells en grau de temptativa.

El 7 de novembre es van produir sis il·lícits penals més a la mateixa zona. Concretament durant la tarda van robar en dues cases dels Pallaresos i, en un control policial, van desobeir les ordres dels agents, van abandonar el vehicle i van fugir corrents per una zona boscosa. Els agentsvan comprovar que el cotxe portava una matrícula d’un vehicle sostret a una urbanització de Lliçà de Munt (Vallès Oriental).

De la investigació es desprèn que els fets delictius els va cometre un grup de cinc persones completament organitzades en les seves tasques amb l’objectiu principal de robar en cases i fer-se amb objectes amb fàcil sortida al mercat de segona mà, com telefonia mòbil, aparells electrònics, joies i diners en efectiu. Per fer-ho, utilitzaven guants i transmissors de ràdio portàtils per evitar la seva identificació i detecció per part dels cossos policials.

Els investigadors, amb la col·laboració de la Unitat d’Investigació de Granollers, van aconseguir localitzar dos pisos relacionats amb l’organització criminal aSant Adrià del Besòs i al districte de Sant Martí de Barcelona on van realitzar dues entrades i perquisicions judicials el 4 de desembre.

En l’escorcoll van detenir un dels implicats i van comissar diners en efectiu, telèfons mòbils, joies, aparells electrònics i d’informàtica.

La investigació continua oberta per tal de localitzar i detenir a la resta dels integrants d’aquesta organització criminal la qual operava a les demarcacions de Tarragona, Barcelona i Girona. Bàsicament actuaven de dilluns a divendres entre les 18 i les 21 hores en urbanitzacions i sempre en cases unifamiliars. Així mateix, s’està treballant amb la gran quantitat de material recuperat.

El detingut va passar a disposició judicial el 6 de desembre al jutjat en funcions de guàrdia de Badalona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

tracking