Diari Més

Laboral

La primera jornada de vaga a Tempo, amb «amenaces» i «ansietat»

El govern de Salou es va solidaritzar amb la plantilla i va demanar a l’empresa renunciar al contracte

L'Ajuntament de Salou, ahir, plena de papers a terra.

vaga indefinida, Tempo, Salou, netejaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir es va iniciar, amb dues setmanes de retard, la vaga indefinida a Tempo Facility Services S.L., una empresa de neteja que té adjudicat el servei en diferents institucions del Camp de Tarragona. Segons el comitè de vaga, un 65% de la plantilla va fer seguiment de la vaga i no va anar a treballar, especialment a diversos centres de Salou i de la Diputació.

La jornada va començar passades les cinc del matí a l’Ajuntament de Salou. Allà, els delegats sindicals van parlar amb les treballadores perquè se sumessin a la convocatòria. Algunes d’elles, segons fonts del comitè, van patir «atacs d’ansietat» per la pressió que s’exercia d’una banda i de l’altra. Les «amenaces» de no continuar treballant per a Tempo ni per a l’administració es van reproduir també a la llar d’infants d’Altafulla, segons van apuntar fonts del comitè.

«Tot el que està passant ho està creant l’empresa, però també l’administració», apuntaven les mateixes fonts, que a causa de l’avís de represàlies van preferir mantenir el seu anonimat. Algunes treballadores no sabien tampoc quins eren els serveis mínims que havien de cobrir, ja que els haurien comunicat a través de Whatsapp i no per vies oficials. «Els que són a les institucions, els polítics, estan cobrant i no fan res», es queixa el comitè, que recorda que la situació fa mesos que s’allarga. I és que el passat mes de novembre els sindicats van entrar a registre un avís de vaga indefinida, una vaga que es va decidir ajornar fins ahir donat que finalment l’empresa va abonar el sou del mes d’octubre. Ahir, però, la nòmina del mes de novembre encara no s’havia fet efectiva –tret de la Pobla de Mafumet i la Canonja, que ho van pagar de la seva butxaca. Tempo és una empresa que té adjudicat el servei de neteja en equipaments municipals de cinc ajuntaments –Salou, els Pallaresos, Altafulla, la Pobla de Mafumet i la Canonja–, els casals de la Gent Gran de la Generalitat i la Diputació de Tarragona. Entre les clàusules del contracte no hi apareix la possibilitat de rescissió en cas de no pagar a la plantilla, però sí en el cas que no s’ofereixi correctament el servei.

Salou s’hi solidaritza

L’Ajuntament de Salou va comunicar ahir la seva solidaritat amb els treballadors, davant l’incompliment de l’abonament de les nòmines per part de l’empresa concessionària. Segons van assegurar, el consistori demanarà que l’empresa renunciï al contracte, si no pot complir amb les seves obligacions, per evitar conflictes «que l’Ajuntament no genera», va dir el regidor de Serveis Generals i concessions, Jesús Barragán. A més, apunten que el consistori està totalment al corrent de pagament de les factures a l’empresa. A dia d’avui, Tempo deu 29.000 euros en concepte de sous del mes de novembre i 15.000 euros més pel que fa a liquidacions i sous de treballadors temporals d’estiu.

tracking