Diari Més

Policial

Desarticulada una organització dedicada al tràfic internacional de drogues que operava a Vila-seca

Es van detenir tres persones i s'investiguen quatre més per introduir cocaïna pura barrejada amb adob orgànic

durant el sregistres es van detenir tres persones.

operació droga, Vila-seca, Mossos d'Esquadra, Guàrdia CivilGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'operació policial que van dur a terme el dimartspassatelsMossos d'Esquadra juntament amb la Guàrdia Civil a tota Catalunya es va saldar amb tres persones detingudesi es va prendredeclaració a altres quatre per tràfic de droga. Els agents van fer registres a Vila-seca, Salou, Barcelona iRiudarenes. Amb aquesta es va desarticular una organització criminal dedicada al tràfic internacional de substàncies estupefaents.La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

L'operació va començar a finals d'estiu quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement de l'existència d'un individu que anava a crear un entramat empresarial amb l'objectiu d'introduir partides de droga a través d'un dels ports de la Mediterrània.

Al mateix temps,els Mossos d'Esquadra investigavenunapersona que estava organitzant la compra dedroga i la seva posterior recepció a destí, la qualanava a utilitzar l'entramat d'aquest primer individu per a la introducció d'aquesta.

Al tenir coneixement d'aquesta coincidència els agents dels dos cossos policials van crear un equip conjunt d'investigació que tenia com a objectiu la intervenció de la substància i la detenció de les persones relacionades amb els fets. Fruit de la investigació conjunta es va poder esbrinar que els investigats estaven preparant la importació de contenidors dels quals, amb origen des de diversos llocs d’Amèrica del Sud i amb destinació a ports de la Mediterrània, anaven a transportar els carregaments de droga per aquesta nova organització criminal.

A mitjans del mes de novembre els investigadors van tenir coneixement del tràfic d'un contenidor amb origen al Port de Buenaventura (Colòmbia) i amb destinació al Port de València, amb el qual s’anava a transportar el primer carregament de droga planificat per aquest nou grup camuflat entre adob orgànic.

Així mateix, els investigadors van descobrir que els responsables hauria realitzat gestions per llogar una nau industrial en un polígon industrial de la localitat de Vila-seca, amb la finalitat de ser usada com a lloc de càrrega per extreure la droga introduïda.

Igualment, es va poder descobrir un habitatge en una localitat de Girona en el qual els investigats pretenien establir posteriorment el laboratori on s’havia d’extreure la substància estupefaent que vindria barrejada amb la càrrega d’adob i dur a terme el procés de tallar la droga amb l’objectiu d'augmentar-ne la quantitat i d’aquesta manera generar més beneficis.

El 26 de novembre al Port de València es va inspeccionar el primer contenidor importat per aquesta organització que podia contenir la droga. Per aquest motiuva ser sotmès al reconeixement de l'escàner i el seu posterior trasllat al lloc d'emmagatzematge per a un escorcoll exhaustiu. De les proves realitzades es van poder descobrir un total de 28 sacs d’adob, amb un pes total superior a una tona, que havia estat barrejat amb cocaïna.

Un cop confirmat que s’havia trobat droga es va substituir i a demanar la corresponent autorització per al lliurament controlat de la mercaderia per poder desarticular plenament l'entramat criminal responsable de l'enviament. El passat 3 de desembre el contenidor va ser traslladat fins a la nau situada a la localitat de Vila-seca. En aquest moment tots dos cossos policials van dur a terme un operatiu policial encaminat a la completa desarticulació de l'entramat criminal.

Es van fer quatre registres domiciliaris a les localitats de Barcelona, Salou, Riudarenes i Vila-seca durant els quals es va intervenir un altre sac de 40 kg d'adob orgànic barrejat amb cocaïna, 322 plantes de Cànnabis Sativa, uns 5.000 euros en efectiu i diversa documentació relacionada amb la importació del contenidor objecte del lliurament controlat. D’altra banda es van detenir tres dels integrants de l'organització criminal i es va prendre declaració a quatre persones més pels fets investigats.

Després de l'anàlisi de la càrrega intervinguda a Valènciaes va descobrir que la partida intervingudahauria permès obtenir després del seu processament 21,9 kg de cocaïna base, quantitat que una vegada elaborada per a la seva distribució en el mercat minoritari hauria pogut arribar a una quantitat superior als 60 kg, amb un valor de més de tres milions d'euros.

Els detinguts, tres homes de nacionalitat dominicana i espanyola, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial, que va decretar l’ingrés a presó per a un d’ells i llibertat amb càrrecs per a l’altre.La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

En l'operatiu participen Mossos i Guàrdia Civil.

Almenys tres detinguts en un operatiu contra el tràfic de drogues al Camp, el Barcelonès i la SelvaShaila Cid

tracking