Diari Més

Turisme

La FEHT xifra en un 80% l'ocupació turística a la demarcació de Tarragona pel pont de la Puríssima

Els visitants bàsicament han estat de proximitat i de la resta de l'Estat

Imatge d'arxiu de turistes a Tarragona

La FEHT xifra en un 80% l'ocupació turística a la demarcació de Tarragona pel pont de la PuríssimaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) ha fet una valoració positiva de l'ocupació turística que hi ha hagut a la demarcació pel pont de la Puríssima. Segons l'entitat s'han complert les previsions d'ocupació, del 80%.

Per la FEHT, el bon temps ha ajudat a que visitants «de proximitat i de la resta de l'Estat hagin gaudit de l'oferta lúdica, liderada per PortAventura World», tal com han assenyalat.

També hi ha ajudat el fet que hi hagi pocs establiments oberts, pel fet de ser temporada baixa. En concret hi ha hagut un 30% dels càmpings oberts, un 5% dels apartaments turístics disponibles i un 25% de l'oferta hotelera de Salou, Cambrils i La Pineda.

Reserves poc «significatives» a les Terres de l'Ebre

Les cases rurals de les Terres de l'Ebre han assolit una ocupació d'un 30% tal com preveien les previsions. El bon temps no ha animat les reserves d'última hora que no han estat «significatives».

El portaveu de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre), Juanjo Bel, ha afirmat que les dades són negatives, ja que «ni en els pitjors anys de la crisi» econòmica s'havien registrat xifres tan baixes.

El bon temps no ha propiciat un increment de les reserves d'última hora a la quarantena de cases rurals associades a l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre. Tan sols una d'elles ha aconseguit revertir la situació i, finalment, ha llogat la propietat. «El pont no ha anat bé, la previsió s'ha complert, amb un petit increment d'un 2%, que és molt poc», ha lamentat Bel.

De fet, el portaveu d'Aturebre ha considerat que aquest pont ha estat un dels «pitjors anys». L'any passat l'ocupació es va xifrar en el 20%, però anteriorment rondava el 50%. La neu prematura i l'excés d'oferta, segons Bel, expliquen aquesta tendència a la baixa.

Quant a les previsions de les festes nadalenques, Bel apunta que les dates de Nadal i Sant Esteve seran fluixes i preveu una ocupació d'entre un 10 i un 15%. En canvi, els dies de Cap d'Any estima que s'enfilaran fins al 90% i que, fins i tot, podrien arribar a penjar el cartell de complet.

tracking