Diari Més

Laboral

Els treballadors de neteja de Tempo inicien avui una vaga indefinida

L’havien convocat al mes de novembre però la van ajornar donat que finalment van cobrar

Una assemblea de treballadors de Tempo celebrada el mes passat, davant la Diputació.

Els treballadors de neteja de Tempo inicien avui una vaga indefinidaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 150 treballadors de Tempo Services S.L. al Camp de Tarragona estan convocats a la vaga a partir d’avui. Es tracta d’una vaga indefinida que reclama el cobrament de les nòmines del mes de novembre i que s’aturin els endarreriments. És el segon avís que fa el comitè d’empresa a aquesta companyia de serveis de neteja, després que el passat 20 de novembre alertessin que encara no havien cobrat el sou de l’octubre. Finalment, l’empresa va fer efectius els pagaments i el comitè va decidir ajornar uns dies la convocatòria de vaga. Ahir, però, la major part dels empleats no sabien encara quan cobrarien.

Tempo té adjudicats els serveis de neteja en equipaments dels casals de la Gent Gran de la Generalitat, així com a la Diputació i als ajuntaments d’Altafulla, Salou, els Pallaresos, la Canonja i la Pobla de Mafumet. De tots aquests llocs de treball, després de les demandes efectuades pels treballadors, en tan sols dos han aconseguit posar-se al dia amb les seves remuneracions: els ajuntaments de la Canonja i de la Pobla de Mafumet. Segons Manolo Carmona, president del comitè, «ho han pagat de la seva butxaca» a l’espera que l’empresa mogui fitxa. Són, però, una petita part de la plantilla: en total representen una desena.

«Ens han dit que la Diputació vol restringir el contacte amb Tempo», assegura Carmona, qui es mostra esperançat perquè una de les seves reivindicacions –rescindir el contracte i tornar a convocar un concurs– es dugui finalment a terme. No saben res, però, dels plans de la resta d’administracions i és que entre les clàusules del contracte hi consta la rescissió en cas de no oferir bé el servei, però no parla en cap moment del tracte a la plantilla.

A banda de reivindicar cobrar a temps, la vaga també havia de servir per pressionar perquè s’abonessin les quitances que encara es devien a diversos extreballadors.

tracking