Diari Més

Laboral

Sindicats i Aumar preacorden la sortida de 136 treballadors de l'AP-7 i l'AP-4

Se sotmetrà a votació entre els treballadors els dies 9 i 10 de desembre

Imatge d'arxiu del peatge de l'AP-7 a Reus.

Imatge d'arxiu del peatge de l'AP-7 a Reus.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats UGT i USO han signat amb Aumar, filial d'Abertis, un preacord per a la sortida de 136 treballadors de les autopistes AP-7 i AP-4 a conseqüència de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) presentat per l'empresa. L'ajust d'Aumar havia d'afectar inicialment 140 treballadors de l'AP-7, entre l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) i Alacant, i de l'AP-4, entre Sevilla i Cadis, a causa de la fi de la concessió d'aquestes dues vies de pagament a la companyia el proper 31 de desembre.

Els afectats pels acomiadaments són empleats que atenen els llocs de peatge i les oficines, després que el Govern espanyol hagi garantit els llocs de treball en les tasques de manteniment.

Segons han informat fonts d'UGT, el preacord, que se sotmetrà a votació entre els treballadors els dies 9 i 10 de desembre, fixa la indemnització màxima per acomiadament improcedent prevista per la legislació per a tot el personal afectat per l'ERO.

Aumar també haurà d'abonar l'assegurança mèdica de tots els acomiadats durant els dotze mesos posteriors a l'extinció del contracte, i addicionalment haurà de mantenir les primes per al nucli familiar de l'empleat que així ho desitgi.

El text del preacord contempla també un conveni especial de cotitzacions per als afectats de 55 anys o més fins que compleixin 63 anys, ampliable fins als 64 anys per als treballadors de més de 59 a data de finalització de la concessió.

Finalment, es fixa un pla d'acompanyament per als afectats per l'ERO d'una durada de nou mesos i una desena de recol·locacions creades «ad hoc».

tracking