Diari Més

Política

L'IES Narcís Oller de Valls, assenyalat per Cs per deixar fer vaga els estudiants

El Departament d’Educació nega que els alumnes de 1r i 2n d’ESO sortissin del centre

L'Institut Narcís Oller de Valls, en una imatge d'arxiu.

L'IES Narcís Oller de Valls, assenyalat per Cs per deixar fer vaga els estudiantsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 29 d’octubre, el grup parlamentari de Ciutadans va entrar a registre una pregunta per al Govern de la Generalitat en relació a l’Institut Narcís Oller de Valls. Concretament, la diputada Sonia Sierra, acusava a la direcció del centre d’ensenyament secundari de permetre als alumnes de 1r i 2n d’ESO de sortir del centre en horari lectiu durant les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics –actualment, no estan autoritzats a fer vaga.

Alhora, assenyalava que havien fet signar en un full als alumnes conforme participaven de la convocatòria de protestes. Jean-Marc Segarra, director territorial d’Educació, nega les acusacions: «És tot mentida».

La pregunta no ha estat resposta encara en el marc de la Comissió d’Educació del Parlament. La diputada de Ciutadans Sonia Sierra afirmava que el passat 15 d’octubre a l’Institut Narcís Oller de Valls es van produir unes «suposades irregularitats d’enorme gravetat», ja que la direcció «va autoritzar la sortida del centre durant l’horari escolar a tots els alumnes de primer, segon, tercer i quart d’ESO, la qual cosa constitueix un abandonament flagrant del servei».

«Els van deixar desamparats, quan tenen respecte a ells un deure inexcusable de custòdia, van exposar-los a un risc d’accident», destaca la diputada en la pregunta formulada al Govern. En una segona part de la pregunta, afegeix que «es va exigir dels alumnes que van fer vaga que signessin un document en aquest sentit, cosa que aixeca molts dubtes sobre la seva legalitat donat que això constitueix una declaració implícita de la ideologia de qui ho signa i, a la inversa, de qui no ho fa».

En aquesta pregunta, el grup afegeix una captura de pantalla del web de l’Institut Narcís Oller on hi apareix un llaç groc. «Això constitueix un decantament palpable per a una opció política, la independentista, per part de la direcció del centre, una cosa que només es pot interpretar com una mostra més de l’estratègia d’adoctrinament a les escoles catalanes».

Els alumnes van demanar sortir

Segons afirma el director dels Serveis Territorials d’Educació, Jean-Marc Segarra, van ser els mateixos alumnes els que van amuntegar-se darrere la porta per poder sortir del centre. «Davant d’això, la direcció el que no podia fer era posar-se al mig», va dir. També va negar, en base a un informe reclamat al centre, que existís cap llistat d’alumnes que participessin de la vaga i que se’ls fes signar.

Fonts de Ciutadans, d’altra banda, van declinar fer declaracions sobre la qüestió fins que el Govern no respongui de manera oficial a la pregunta plantejada per la diputada Sonia Sierra.

tracking