Diari Més

Trànsit

El grup independentista L'Estaca reivindica els actes vandàlics a diversos radars del Camp de Tarragona

El passat 19 de novembre deu radars de control velocitat de la demarcació van aparèixer cremats

Imatge d'un dels actes vandàlics en un radar

El grup independentista L'Estaca reivindica els actes vandàlics a diversos radars del Camp de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu radars de control velocitat de diverses carreteres del Camp de Tarragona es van veure afectats des del vespre del vespre del 18 de novembre fins a la matinada de l'endemà per actes vandàlics. Alguns d'ells van aparèixer amb els vidres trencats, amb les càmeres colpejades i tacades de líquids o pintura. A més, tres d'ells van ser cremats.

Ara, com ha avançat la periodista de SER Catalunya, AnnaPunsí, el grupindependentistaL'Estaca ha emès un comunicatreivindicantels fets. Concretament, a través del seu canal de Telegram, han explicat: «La nostra contribució s'ha basat en la voluntat de derogar els límits recaptatoris de velocitat a un elevat nombre de vies catalanes, sobretot carreteres i autopistes. Reivindiquem dret a conduir responsablement i lamentem l'ús abusiu de mesures repressores amb finalitat recaptatòria que sempre recauen sobre la ciutadania. Per aquesta raó, el temporal de llevant ha afectat diversos radars de trànsit repartits per tota la geografia».

A més, el grup ha fet referència als seus actes al Camp de Tarragona i han recordat: «L'acció es va iniciar fa uns dies al Camp de Tarragona i va seguir posteriorment al Solsonès. Avui, finalment i de manera coordinada, ha arribat a la resta del territori».

Així doncs, des del grup, apunten que la seva intencióésla de trencar la normalitat per aconseguir l'alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressiópolítica,judiciali policíaca peraconseguirnegociar laindependènciade Catalunya.

«Aquesta acció coordinada és tan sols la primera de noves accions i mobilitzacions que comunicarem lespròximes setmanesi mesos a tots els Països Catalans. Les accions es mantindran mentre no assolim el nostre objectiu que, de ben segur, és compartit per un ampli sector de la població», han avançat.

Finalment, l'Estaca conclou: «Davant la pèrdua de drets i llibertats, el grup l'Estaca crida ben fort Via fora! Pera foragitar l'amenaça i fer valdre el nostre dret a esdevenir un país independent».

MÉS INFORMACIÓ

Deu radars del Camp de Tarragona pateixen actes vandàlics durant la matinada

tracking