Diari Més

Política

Denuncien l'alcalde dels Pallaressos davant el Síndic de Greuges

JuntsxCat reclama que el batlle va deixar fora de l’ordre del dia de la sessió les dues mocions presentades pel grup municipal

Imatge de l'Ajuntament dels Pallaresos

Denuncien l'alcalde dels Pallaressos davant el Síndic de GreugesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal de Junts per Catalunya - Els Pallaresos ha denunciat aquest dijous l’alcalde del municipi, Xavier Marcos Tuebols, davant del Síndic de Greuges de Catalunya, després que durant el darrer ple municipal, celebrat el 28 de novembre, deixés fora de l’ordre del dia de la sessió les dues mocions presentades pel grup municipal, tot i haver-se registrat dins dels terminis que estipula el ROM (Reglament Orgànic Municipal).

El passat dijous, 21 de novembre, el grup municipal va introduir telemàticament les dues mocions que el portaveu Pep Nolla havia defensar al ple del dia 28: «Moció per establir mesures sobre els habitatges desocupats permanentment i sobre les promocions urbanístiques pendents de finalització»i «Moció en favor de la transparència de l’equip de govern dels Pallaresos en referència als temes tractats als plenaris». Tot i presentar les dues mocions «quatre dies hàbils abans de la realització del Ple Ordinari», tal i com determina el ROM, les dues mocions van quedar fora de l’ordre del dia.

El propi ROM explicita que «les Mocions s’han de presentar a l’Alcalde, amb l’objecte de la seva integració a l’ordre del dia de la sessió».

En aquest cas, i malgrat haver complert amb els terminis legals establerts, l’alcalde dels Pallaresos va deixar fora de l’ordre del dia les mocions, fet que des de la formació es considera una decisió «malintencionada, autoritària, injusta i reiterada».

Durant el transcurs del ple, el propi alcalde va reconèixer textualment que «evidentment vostès (el grup municipal de Junts per Catalunya - Els Pallaresos) tenen raó», tot i així les mocions no van entrar a l’ordre del dia.

El portaveu del grup, Pep Nolla, va fer constar en acta que «el que està fent l’equip de govern, a banda de ser una il·legalitat, és amagar-se per no haver de donar resposta a preguntes que el nostre grup va formular en sessió plenària fa més de cinc mesos».

No és la primera vegada que l’alcalde dels Pallaresos decideix deixar fora de l’ordre del dia les mocions presentades per part de JxCat

En el ple del passat 10 d’octubre es va produir una situació idèntica després de deixar fora la moció sobre «la implantació d’un sistema de transport públic que comuniqui totes les zones dels Pallaresos amb el nou centre mèdic».

tracking