Diari Més

Societat

L'ONG Nova Eucària denuncia que Vilaverd és un «infern» per als gossos del Camp de Tarragona

El vídeo de la investigació mostra fileres de gàbies amb gossos considerats GPP (Gossos Potencialment Perillosos) tancats i totalment desatesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Els dos rètols que assenyalen 'Residència canina', a l'entrada de camí, haurien d'indicar també que per allí s'arriba al mateix infern: un lloc enganyós en el qual desenes de gossos són emmagatzemats per sempre en unes gàbies nauseabundes en les que se'ls obliga a sobreviure en captivitat», afirmen des de l'ONG Nova Eucària.

L'equip d'investigació de l'organització ha tret a la llum, mitjançant la filmació d'un vídeo de les instal·lacions de la «Residència Canina La Conca» de Vilaverd, el maltractament a què són sotmesos els gossos d'aquest camp de concentració.

«Aquest és un centre propietat de Pere Giró, un personatge anomenat el mata-gossos, detingut arran d'una investigació del Seprona, entre d'altres delictes per falsedat documental, per intrusisme i per desfer-se dels gossos causant-los la mort», afirmen.

A més, recorden que els informes emesos per les administracions responsables ja posaven de manifest el greu risc que corria la vida dels animals allà dipositats. «Com és possible, doncs, que s'hagi permès que el centre segueixi obert en l'actualitat?», es pregunten des de Nova Eucària.

El vídeo de la investigació mostra fileres de gàbies amb gossos considerats GPP (Gossos Potencialment Perillosos) tancats i totalment desatesos, ja que en els recintes només hi ha capes de femta i cap aliment o aigua disponible; gossos desesperats amb marcades estereotípies per no sortir mai de les gàbies; animals malalts i sense atenció; cadells tremolant de por i de fred acompanyats de mares que, sense aliment, només podran veure'ls morir.

Un voluntari de la gossera SPAC (Societat Protectora d'Animals de Catalunya) ha revelat la situació actual i ha posat en coneixement de NEC que els actuals gestors d'aquesta residència de Vilaverd són els responsables de SPAC (més coneguts com OLESCAN) que estan imputats per malversació de fons públics i desatenció com a conseqüència d'una denúncia del mateix equip de NEC infiltrat el 2015 a la gossera de Torredembarra.

Els fets es repeteixen, doncs no és res de nou que Olescan amagui i retiri en residències a animals que consideren que no tenen sortida o que han de ser castigats sense merèixer cap tipus d'atenció. I deixar morir de malaltia, fred o inanició també és matar.

«NEC interposarà una querella contra tots els actors implicats, per aclarir els fets i per aconseguir tancar aquests centres, tot condemnant els culpables dels delictes de maltractament animal.

I, per descomptat, per destapar la trama de la prevaricació i omissió de funcions estructural de les administracions competents, ajuntament i Departament de Territori de la Generalitat, que permeten l'existència al Camp de Tarragona d'aquests llocs i destinen els animals decomissats en altres procediments (exemple cas del Pla de Santa Maria) a aquests llocs de mort i corrupció», sentencien.

Així mateix es presentarà una proposta per poder salvar aquests gossos que SPAC (Olescan) i Pere Giró pretenen desterrar a Vilaverd fins a la seva mort, basada en un protocol d'actuació ben definit amb la col·laboració d'experts en conducta canina.

Imatge d'un moment del vídeo de la 'Residència Canina' de Vilaverd

L'ONG Nova Eucària denuncia que Vilaverd és un «infern» per als gossos del Camp de TarragonaNova Eucària

tracking