Diari Més

Successos

Un intern de Mas Enric colpeja i tira dos funcionaris escales avall

El pres els va empènyer sense motiu quan va ser requerit per un d’ells i els va agredir a la cara

Imatge general del Centre Penitenciari Mas Enric al Catllar.

Un intern de Mas Enric tira dos funcionaris escales avall i els copejaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos funcionaris del centre penitenciari de Mas Enric es troben de baixa mèdica després que un intern els va empènyer escales avall i, posteriorment, els copegés amb força a la cara.

Els fets van succeir el passat diumenge, 1 de desembre, durant l’hora de sopar, segons ha confirmat el Departament de Justícia de la Generalitat. Una funcionària va requerir el pres per tal que s’esperés i, lluny de fer-ho, l’intern va llençar la treballadora i un altre funcionari escales avall. L’intern va sortir corrents per a refugiar-se a la seva cel·la i els dos funcionaris el van perseguir, acompanyats d’un tercer. Un cop a la cel·la l’home, abans de ser reduït per aquests i altres funcionaris, va propinar un fort cop de puny a la cara dels dos guàrdies als quals havia agredit a les escales, segons fonts coneixedores del cas. Segons el departament de Justícia, dos funcionaris van necessitar atenció mèdica per aquest episodi i, altres dos, van patir contusions.

Arran d’aquest episodi, fonts del sindicat CCOO han denunciat els problemes que provoca la convivència de presos que requereixen atenció psiquiàtrica amb els de règim ordinari. Denuncien públicament, d’altra banda, la manca de personal del Centre Penitenciari Mas Enric i també la desprotecció que suposa per al personal penitenciari el fet de no ser reconeguts com a agents de l’autoritat. «Si els funcionaris de presons s’han de fer respectar per garantir l’ordre dins dels centres, almenys se’ls hauria de reconèixer com a agents de l’autoritat. No és el mateix un delicte de lesions que un delicte contra un agent de l’autoritat», finalitzen.

tracking