Diari Més

Policial

Desarticulat un grup criminal que cultivava marihuana a Puigdelfí i la venia a Barcelona

Utilitzava propietats immobiliàries, entre elles un restaurant, per blanquejar diners

Es van intervenir

marihuana, grup criminal, puigdelfí, perafort, tarragona, barcelona, policia nacionalPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou persones, presumptes integrants d'un grup criminal que operava a les províncies de Barcelona i Tarragona, han estat detinguts per elaborar i distribuir marihuana.Les persones detingudes s'ocupaven tant del cultiu cuidat i processament de les plantes de marihuana en tres plantacions indoor localitzades a Puigdelfí, així com també de la seva distribució i venda.

L'operació es va iniciar el mes de juliol passat quan els investigadors van tenir coneixement de l'existència dels fet i van localitzar tres plantacions en finques rústiques a Puigdelfí. Si bé el cultiu i el tractament de la marihuana es duien a terme a la localitat tarragonina, la seva distribució i venda es materialitzava a través d'una associaciócannábicasituada a Barcelona i regentada pel cap de l'organització.

L'energia necessària per a alimentar les instal·lacions era presa fraudulentament de l'escomesa general, amb el consegüent risc de sobrecàrrega i avaria que pot generar-se per als habitatges confrontants.

El clan desarticulat s'aprofitava de l'aparent cobertura legal que li atorgava l'associació, que estava formalment constituïda i registrada, per traficar amb substàncies estupefaents. Les seves activitats il·lícites els reportaven grans beneficis econòmics en eliminar intermediaris en les transaccions ja que la parella del principal membre del clan, regentava i era l'administradora de l'entitatcannábicade Barcelona.

L'associaciócannábicafuncionava com uncoffeeshopoferint diferents classes de marihuana als seus clients, en forma de cabdells o com a cigarrets embolicats en grans quantitats. La legislació espanyola sobre aquest tema no permet aquest tipus de pràctiques.

Les detencions dels integrants de l'organització es van dur a terme en tres registres domiciliaris practicats aPuigdelfi i altres tres realitzats a la ciutat de Barcelona. Es van intervenir 3.385 plantes de marihuana, 120 kg de cabdells; 4.000 cigarrets de marihuana; 1,5 kg de resina d'haixix; nombrosa maquinària i utensilis per al cultiu, tractat i processament de la substància estupefaents; 528.000 euros en efectiu; així com diversos comptes corrents bancaris amb un saldo de més de 170.000 euros.

Propietats per blanquejar diners

D'altra banda, s'han localitzat a nom dels integrants del clan diverses propietats immobiliàries entre les quals es trobava un establiment de restauració, així com diversos immobles de lloguer, tots ells utilitzats com a estratagema legal per a introduir en el mercat financer els elevats guanys que obtenien gràcies a les seves activitats il·lícites.

Els nou membres, set dels quals de nacionalitat espanyola, un belga i l'últim veneçolana, han estat detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. Després de ser posats a disposició judicial, es va decretar l'ingrés a la presó provisional dels tres màxims responsables, quedant la resta del grup en llibertat amb càrrecs i sotmesos a mesures cautelars.

tracking