Diari Més

Societat

Roda de Berà premia els millors textos literaris

Dissabte va tenir lloc el lliurament de premis del Concurs Roca Plana

Imatge dels premiats

Roda de Berà premia els millors textos literarisCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat dissabte 30 de novembre a la tarda, el Casino Municipal va acollir l’acte de lliurament de premis de la 7a edició del Concurs Literari Roca Plana, organitzat per la regidoria de Cultura del’Ajuntament de Roda de Berà a través de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca i amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal.

La 7a edició del concurs tenia com a tema Els astres i va comptar amb la participació de 64 persones entre les quatre categories contemplades: infantil, cadet, juvenil i adults. El Jurat, format per Teresa Ferré, regidora de Cultura; Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca; Laura Baldrich, representantde l’escola Salvador Espriu; Maria Soria, representant de l’escola El Cucurull; Núria Rimbau, de l’Ins Roda de Berà, i Pilar Franquet,docent jubilada, va decidir per unanimitat els treballs guanyadors decada categoria.

En la categoria Infantil, adreçada a nens i nenes de 9 a 11 anys, va resultar guanyador el treball l’Arc de Berà i l’asteroide de Víctor Rentero; en segon lloc, Viatge a l’espai d’Isona Brustenga; i entercer lloc L’esperança mai es rendeix de Bruno Garcia.

En la categoria Cadet, per a participants de 12 a 14 anys, l’escrit Bon-Astre de Berta Sanabre va resultar primer classificat, seguit per El llum i la foscor. El sol i la lluna de Clara Antón; i, en tercer lloc, Noma d’Aitana Franco.

En la categoria Juvenil va quedar en primer lloc Nosaltres d’Inés Majuelos; en segon lloc, Calliope de Cloe Quintana, i el treball que va resultar tercer classificat va ser Mil estels i tu de Fu Txan Martínez.

I finalment, en la categoria Adults, va resultar guanyadora l’obra Marcians, escrita per Ionela Valentina; en segon lloc Una a una van caient d’Esmeralda Bonan, i en tercer lloc Una mirada als estels de Raül Garcia.

Els guanyadors de cada categoria es van endur un llibre electrònic, gentilesa de la Ferreteria Ieppa; els segons classificats, unes tauletes tàctils, dues cedides per Big Mat Ciuró, una per la Granja Gaià, i l’altra per l’Ajuntament de Roda de Berà; i els tercers classificats, van guanyar un lot de llibres, cedit per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament rodenc.

L’acte, presentat per Sònia Camí, va comptar amb la col·laboració del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català qui va cedir laprojecció Breu història del Big Bang de Manmade Productions, i va ser amenitzat amb la interpretació teatral de La Porta de Fusta i el seu espectacle Els misteris que amaga el cel.

Per posar punt final, tot just abans de la foto de família, l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, va voler agrair la participació i, alhora, encoratjar a continuarcreant històries que enriqueixen la imaginació dels lectors. Per a la propera edició, la vuitena, el tema escollit és La llibertat.

tracking