Diari Més

Trànsit

Tarragona és la segona demarcació de Catalunya amb més víctimes mortals a la carretera

Han mort 163 persones a les carreteres catalanes fins al novembre, un 10,4% menys que l'any passat

Imatge d'un peatge troncal.

Calvet avisa al Govern que serà insostenible alliberar l'AP-7 sense pensar com mantenir-laACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit ha fet balanç aquest diumenge dels accidents de trànsit amb víctimes mortals ocorreguts durant aquest 2019. Tarragona se situa com la segona demarcació amb més víctimes amb un total de 40 persones mortes aquest any en accidents de trànsit a la província. Aquesta xifra és inferior a la de l'any anterior.

Un total163 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes fins al novembre, un 10,4% menys que en el mateix període de l'any passat que van ser 182 víctimes, segons el balanç del Servei Català de Trànsit (SCT). Trànsit alerta però que la xifra de motoristes (45) i ciclistes (9) finats ha augmentat en comparació amb els idèntics 11 mesos de 2018 (41 i 2, respectivament). De les dades es desprèn que un 52% dels morts es produeixen en cap de setmana o festiu (el més negre va ser el del 22 al 24 de març amb 7 víctimes) i també destaca l'augment d'un 50% del nombre de morts dins la franja de 65 a 74 anys. Trànsit considera però que durant els mesos d'octubre i novembre s'ha aconseguit frenar «aquesta tendència a l'alça» i celebra igualment la reducció d'un 43,6% de les víctimes mortals dins de la franja d'edat de 35 a 44 anys.

De les 163 persones mortes aquest any, un 39% són víctimes de col·lectius vulnerables: 45 motoristes, 9 ciclistes i 10 vianants. Convé destacar que, fins a aquest mes de novembre de 2019, el nombre de motoristes morts supera el de l’any passat, ja que en aquest mateix període les víctimes van ser 41. També se supera la xifra de ciclistes morts, ja que l’any passat, en aquestes dates, n’eren 2. «Per tant, el col·lectiu de ciclistes i motoristes és un dels que més s'ha de treballar. No només ells han de ser conscients de la seva vulnerabilitat, sinó també la resta de conductors», ha conclòs Trànsit.

tracking